Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
10 h
Yhteensä
10 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 10-12 viipaletta ruispaahtoleipää (Fazer)
Täyte
- 3 keitettyä (10 min) kananmunaa
- 300 g savukirjolohta perattuna
-
1½ pussia (à 150 g)
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
-
1 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 1 tl suolatonta sitruunapippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1½ dl ruohosipulia ja/tai tilliä
Kostutukseen
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ dl vettä
Päälle ja reunoille
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
- 2 dl täytettä
- 0 kg kurkkua
- 0 kg sitruunaa viipaleina
- 0 kg ruohosipulia ja/tai tilliä
Jaa resepti
Ohje
Täytteen valmistus
- Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna keitetyt munat sekä nahattomaksi ja ruodottomaksi perattu savukala.
- Lisää AURA muru, jogurtti, mausteet ja hienonnettu yrtti.
Voileipäkakun kokoaminen
- Leikkaa voileipäkakkuun tulevista leivistä reunat ohuelti. Vuoraa suorakaiteen muotoinen, 2 - 2,5 l:n vetoinen leipävuoka kelmulla. Laita pohjalle 3 leipäviipaletta. Lisää tarvittaessa leipää, jos leipäkerrokseen jää aukko. Kostuta pullasudilla.
- Ota täytteestä sivuun koristelua varten 2 dl. Levitä jäljelle jääneestä täytteestä puolet alimman leipäkerroksen päälle. Lisää päälle toinen kerros leipäviipaleita. Kostuta ja lisää loppu täyte. Lisää viimeinen leipäkerros. Kostuta.
- Vedä kelmu voileipäkakun päälle. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Koristelu
- Kumoa voileipäkakku tarjoilualustalle. Tasoita reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle.
- Lisää loppu täyte raidaksi keskelle kakun pituussuunnassa. Koristele voileipäkakku pienillä kurkkusuikaleilla, sitruunaviipaleilla sekä tillillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
180 kcal
Proteiini
9,9 g
Hiilihydraatti
6,9 g
Rasva
12,4 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kurkkua
- sitruunaa
- ruohosipulia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.