Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Banaanikakku

Banaanikakku tuo mieleen kypsien banaanien ja mausteiden tuoksun. Tässä leivonnaisessa ovat parhaita ruskeapilkullisiksi kypsyneet banaanit. Banaanikakun maku paranee säilytyksessä entisestään ja mausteet tulevat esiin.

Banaanikakku
Banaanikakku

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 (luomu)kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2  (n. 350 g) kypsää banaania
  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon

Kuorrutus

  • ½ dl
    Valio Keittiön kevytkermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kevytkerma 2 dl UHT laktoositon
  • 100 g taloussuklaata

Koristeeksi

  • 0 kg saksanpähkinöitä

Ohje

  1. Laita uuni päälle. Voitele 1,8 litran vetoinen rengasvuoka voilla. Korppujauhota se.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sulata voi.
  4. Yhdistä kuivat aineet. Soseuta banaanit esim. haarukalla. Sekoita voisulaan banaanisose ja jogurtti. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja banaaniseosta. Sekoita taikinaa varoen nuolijalla tai puuhaarukalla sen verran, että ainekset sekoittuvat.
  5. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 55 - 60 min. Peitä kakku kypsennyksen loppupuolella leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
  6. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.

Kuorrutus

  1. Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Kuumenna kerma ja taloussuklaa kattilassa. Sekoita, kunnes tasaista. Valuta kakun pinnalle. Koristele pähkinärouheella tai kokonaisilla pähkinöillä.

Vinkki

Valitse kakkuun mieluiten täysin kypsiä, ruskeapilkullisia banaaneja. Voit tehdä kakun myös ilman kuorrutusta. Sihtaa tällöin sen pintaan tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 269 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 38,6 g
Rasva 10,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • saksanpähkinöitä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search