Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Broileri-ba­taat­ti­pyt­tipannu

Bataattia voi käyttää ruoanvalmistuksessa perunan tavoin. Keitä vedessä, kypsennä uunissa tai grillaa viipaleina. Tarjoa sitä myös soseutettuna perunasoseen tapaan, laatikoissa ja sosekeitoissa.

Broileri-bataattipyttipannu
Broileri-bataattipyttipannu

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g kypsää broileria esim. grillattua
  • 2 (450 g) bataattia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 (150 g) sipuli
  • 1 prk (180 g)
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 2 tomaattia
  • 1 prk (180 g)
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Pinnalle

  • ½ dl ruohosipulia
  • 4 kananmunaa
  • 300 g kypsää broileria esim. grillattua
  • 2 (450 g) bataattia
  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 (150 g) sipuli
  • 1 prk (180 g) Valio Arki® crème fraîchea
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 2 tomaattia
  • 1 prk (180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita

Pinnalle

  • ½ dl ruohosipulia
  • 4 kananmunaa

Ohje

  1. Poista broilerista luut ja nahka. Kuutioi liha.
  2. Leikkaa kuoritut bataatit 1 cm:n kuutioiksi. Paista niitä pannulla Oivariini rasvassa n. 5 min. Hienonna sipuli ja lisää pannulle.
  3. Lisää broileri, crème fraîche ja mustapippuri. Sekoita ja anna kiehahtaa kannen alla n. 10 min eli kunnes bataatti kypsyy.
  4. Lisää kuutioidut tomaatit ja valutettu salaattijuusto. Kuumenna ja sekoita varoen, että salaattijuusto pysyy kauniin näköisenä. Ripottele lopuksi pinnalle ruohosipuli.
  5. Paista kananmunat Oivariini rasvassa. Nosta munat annosten päälle juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 112 kcal
Proteiini 7,9 g
Hiilihydraatti 9,8 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1