Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
5 h
Yhteensä
6 h
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKaakaokakkupohja
- 1 kananmuna
- 1 keltuainen
- 2 rkl sokeria
- ¼ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
- ½ tl vaniljasokeria
- ½ tl leivinjauhetta
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Appelsiiniraita
- 2 liivatetta
-
3 dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Colamousse
- 4 liivatetta
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
- 1 dl colan makuista virvoitusjuomatiivistettä, esim. Soda Stream Cola Premium Taste
- 2 valkuaista
- ½ dl sokeria
-
2 rkl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Kiille
- ½ liivatetta
- ½ dl colalimonadia
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaakojauheella Ø 18 cm kakku- tai irtopohjavuoka.
- Vatkaa muna, keltuainen ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Säästä valkuainen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Nostele voisula ja sihdatut kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 20 min.
- Irrota hieman jäähtynyt kakkupohja vuoasta. Pese vuoka ja vuoraa se foliolla (kiiltävä pinta ylöspäin) appelsiiniraitaa varten.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Keitä appelsiinimehua kasaan muutama minuutti, kunnes n. 1 dl nesteestä on haihtunut. Lisää liivatteet kuuman mehun joukkoon. Kaada mehu vuokaan ja laita pakastimeen jähmettymään.
- Pingota Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita kakkupohja vuoan keskelle. Irrota jäätynyt appelsiinilevy varovasti foliosta ja laita kakkupohjan päälle.
Cola-appelsiinimousse
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja virvoitusjuomatiiviste keskenään.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähin erin vaahdotuksen aikana. Valmis vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
- Kuumenna appelsiinimehu mikrossa esim. kahvikupissa. Lisää liivatteet kuumaan nesteeseen ja sekoita. Sekoita liivateseos tuorejuuston joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon marenkivaahto.
- Kaada cola-appelsiinimousse vuokaan reunoilta aloittaen. Varmista, että moussea on reunoilla kauttaaltaan napauttamalla vuokaa pöytään. Tasoita pinta.
- Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
- Laita 1/2 liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Kiehauta mikrossa 1 rkl colajuomaa. Sulata liivate siihen. Lisää vielä 2 rkl colajuomaa ja sekoita. Lusikoi seos hyytyneen kakun pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa väh. 1 t.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
213 kcal
Proteiini
10,4 g
Hiilihydraatti
18,8 g
Rasva
10,7 g
Tyydyttynyt rasva
5,9 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.