Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Duchesse-perunat

Duchesse-perunat ovat peräisin ranskalaisesta keittiöstä ja ne sopivat erilaisten kala- ja liharuokien lisäkkeeksi.

Duchesse-perunat
Duchesse-perunat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg jauhoisia perunoita, esim. Van Gogh tai Rosamunda
  • 2 keltuaista
  • ½-1 dl
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 25 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ½ tl muskottipähkinää
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 kg jauhoisia perunoita, esim. Van Gogh tai Rosamunda
  • 2 keltuaista
  • ½-1 dl Valio kuohukermaa laktoositon
  • 25 g Valio Eila® voita
  • ½ tl muskottipähkinää
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria

Ohje

  1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon keltuaiset, kerma, pehmeä voi ja mausteet.
  2. Pursota massasta pieniä ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle. Voit nostella nokareita myös kahden ruokalusikan avulla
  3. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 min, kunnes ruusukkeet ovat kauniin ruskeita. Valele halutessasi voisulalla ennen tarjoilua. Tarjoa liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.

Vinkki

Voit maustaa perunasoseen halutessasi yrteillä ja/tai valkosipulilla.

Voit valmistaa Duchesse-perunat etukäteen valmiiksi pakastimeen. Pakasta ne mieluiten valmiiksi paistettuina, näin ne säilyttävät parhaiten muotonsa. Sulata hitaasti jääkaapissa. Kuumenna uunissa ennen tarjoilua tulikuumiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 111 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 14,1 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1