Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Glögijuus­tokakku

Hehkuvan punainen glögijuustokakku maistuu ja näyttää joululle. Kakku on näyttävä sellaisenaan, mutta voit koristella sitä halutessasi esim. sulatetulla valkosuklaalla ja kokonaisilla glögimausteilla.

Glögijuustokakku
Glögijuustokakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g pipareita
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl Valio tummaa glögiä
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 3 rkl sokeria

Kiille

  • 3 dl Valio tummaa glögiä
  • 3 liivatelehteä

Koristeluun

  • valkosuklaata
  • glögimausteita

Pohja

  • 150 g pipareita
  • 50 g Valio voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl Valio tummaa glögiä
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 3 rkl sokeria

Kiille

  • 3 dl Valio tummaa glögiä
  • 3 liivatelehteä

Koristeluun

  • valkosuklaata
  • glögimausteita

Ohje

  1. Murskaa piparkakut ja sulata voi. Yhdistä. Taputtele seos Ø 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  2. Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta kanelilla.
  3. Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos rahkan joukkoon, sekoita. Makeuta sokerilla.
  4. Nostele lopuksi kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle. Tasoita pinta.
  5. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
  6. Valmista kiille: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loppu, kylmä glögi ja kaada varovasti tai lusikoi hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 t.
  7. Koristele kakku: Pursota valkosuklaasulalla kakun reunaan renkaita. Tee kokonaisista glögimausteista koristeasetelma.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 219 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 19,2 g
Rasva 13,8 g
Tyydyttynyt rasva 8,1 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1