Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Grillattu lohifilee

Kalan grillaaminen ei ole vaikeaa. Valitse grillatessa rasvaisia kalalajeja, kuten lohta tai kirjolohta. Voit laittaa kalan alle palan alumiinifoliota, jotta kalan rasva ei valu grilliin.

Grillattu lohifilee
Grillattu lohifilee

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg lohifileetä
  • 1-2  limetin kuori ja mehu
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria

Kotitekoinen yrttirahka

  • 250 g
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Kypsän kalan pinnalle

  • ½ dl tuoretta tilliä
  • 1 kg lohifileetä
  • 1-2  limetin kuori ja mehu
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria

Kotitekoinen yrttirahka

  • 250 g Valio maitorahkaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl Valio maitoa

Kypsän kalan pinnalle

  • ½ dl tuoretta tilliä

Ohje

  1. Valmista ensin yrttirahka: Sekoita kaikki ainekset, lisää valkosipuli puristettuna. Anna maustua jääkaapissa peitettynä grillauksen ajan.
  2. Laita kylmällä vedellä huuhdottu filee nahkapuoli alaspäin ison alumiinifoliopalan päälle. Nosta folion reunat ylöspäin. Näin kalasta tippuva rasva ei valu grilliin.
  3. Sivele fileen pintaan limettimehu. Lisää raastettu limetin kuori, suola ja pippuri.
  4. Grillaa n. 15 min tai kunnes kypsä. Ripota pinnalle hienonnettu tilli.
  5. Tarjoa yrttirahkan, grillatun kesäkurpitsan ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Vinkki

Voit maustaa fileen 1 - 2 tuntia ennen grillausta. Nosta jääkaappiin odottamaan. Näin maut tasoittuvat.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 156 kcal
Proteiini 15,8 g
Hiilihydraatti 0,8 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1