Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Helppo marjapiirakka

Piimätaikinasta syntyy kuohkea pohja helppotekoiselle piirakalle. Voit muunnella sitä vuodenajan mukaan marja-, omena- tai raparperipiirakaksi. Tästä ohjeesta tulee uunipannullinen piirakkaa, puolita annos, jos käytät pyöreää piirasvuokaa.

Helppo marjapiirakka
Helppo marjapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 dl
    Valio Eila® piimää
    Valio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
    Valio Eila® rasvaton piimä 1 l laktoositon
  • 4 dl sokeria
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 6½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 6-8 dl (330 g) kauden marjoja

Tarjoiluun


Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla piimä, sokeri, Oivariini, jauhot ja leivinjauhe.
  2. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille. Ripottele marjat pinnalle.
  3. Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes kypsä. Sihtaa halutessasi jäähtyneelle piirakalle hiukan tomusokeria.
  4. Tarjoa marjapiirakka vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.

RAPARPERIPIIRAKKA

  1. Korvaa marjat raparperilla. Pehmitä 1 1/2 l raparperipaloja + 2 dl sokeria ensin laakeassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Valuta ylimääräinen neste pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Lisää raparperi pohjataikinan päälle.

OMENAPIIRAKKA

  1. Esikypsennä 1 - 1 1/2 l omenapaloja mikrossa samaan tapaan kuin raparpereita. Käytä sokeria tarpeen mukaan. Ripota päälle hiukan kanelia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 248 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 38,7 g
Rasva 8 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search