
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunajauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
-
1 dl
vadelmahilloaVoit kokeilla myös:
- 1 dl omena-, aprikoosi- tai luumumarmeladia
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- 100 g tummaa suklaata
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunajauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 dl vadelmahilloa
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
- 2 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- 100 g tummaa suklaata
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
- 1 dl Valio Keittiön vispikermaa
Jaa resepti
Ohje
- Katso ensin leivonnaisen valmistusvideo:
- Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen.
- Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 7 min.
- Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle vadelmahillo.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka ja vaniljasokeri.
- Levitä seos pohjalle. Jätä 5 cm etureunasta tyhjäksi. Kääri rullaksi. Jätä saumapuoli alle. Leikkaa molemmista päistä n. 10 cm:n pala pois. Nosta pitkä osa tarjoiluastiaan ja muotoile paloista "oksantynkiä" ja asettele ne rullan päälle tai sivulle.
- Valmista kuorrutus: Sulata suklaa. Sekoita rahkan joukkoon. Lisää viimeiseksi joukkoon vaahdotettu kerma. Levitä kuorrutus kääretortun pinnalle. Vedä haarukalla puunkuorta muistuttavat kuviot kuorrutukseen. Sihtaa päälle kaakaojauhetta siivilän läpi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
256 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
27,7 g
Rasva
13,5 g
Tyydyttynyt rasva
7,2 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.