Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Suklaakakku
- 3 dl Valio Hehku juomaa
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 200 g taloussuklaata
- 3 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl piparkakkumaustetta
Hehku-sokerikuorrute
- 1 rkl Valio Hehku juomaa
- 1½ dl tomusokeria
- punaista elintarvikeväriä
Lisäksi
- nonparelleja
- piparmintunmakuisia karkkikeppejä
Suklaakakku
- 3 dl Valio Hehku juomaa
- 200 g Valio voita
- 200 g taloussuklaata
- 3 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl piparkakkumaustetta
Hehku-sokerikuorrute
- 1 rkl Valio Hehku juomaa
- 1½ dl tomusokeria
- punaista elintarvikeväriä
Lisäksi
- nonparelleja
- piparmintunmakuisia karkkikeppejä
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kattilaan Hehku, voi ja suklaa. Sekoita kunnes seos on tasaista ja jäähdytä hiukan.
- Lisää sokeri ja munat. Sekoita massa tasaiseksi.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste.
- Siivilöi jauhoseos massaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 30 cm). Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20 min, kunnes kakku on kauttaaltaan lähes kypsä.
Hehku-sokerikuorrute
- Mittaa kulhoon Hehku, tomusokeri ja väriaine. Sekoita ja laita pursotinpussiin.
Koristelu
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmion muotoisiksi paloiksi.
- Koristele kakkupalat sokerikuorrutteella ja nonparelleilla. Lisää halutessasi joulukuusen jalaksi pala piparmintunmakuista karkkikeppiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
354 kcal
Proteiini
3,8 g
Hiilihydraatti
47,6 g
Rasva
16,2 g
Tyydyttynyt rasva
8,9 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- punaista elintarvikeväriä
- nonparelleja
- piparmintunmakuisia karkkikeppejä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.