Siirry sisältöön
Jouluinen suklaakakku

Jouluinen suklaakakku

Jouluisessa suklaakakussa maistuu perinteiset joulun maut: kaneli, neilikka ja inkivääri. Valio Hehku lisää kakkuun täyteläistä kirsikan makua. Kakku on helppo koristella tilaisuuteen sopivaksi, me teimme kakkupaloista veikeitä joulukuusia.

Jouluinen suklaakakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Suklaakakku

  • 3 dl Valio Hehku juomaa
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 200 g taloussuklaata
  • 3 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl piparkakkumaustetta

Hehku-sokerikuorrute

  • 1 rkl Valio Hehku juomaa
  • 1½ dl tomusokeria
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä

Lisäksi

  • 0 kg nonparelleja
  • 0 kg piparmintunmakuisia karkkikeppejä

Ohje

  1. Mittaa kattilaan Hehku, voi ja suklaa. Sekoita kunnes seos on tasaista ja jäähdytä hiukan.
  2. Lisää sokeri ja munat. Sekoita massa tasaiseksi.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste.
  4. Siivilöi jauhoseos massaan ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 30 cm). Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20 min, kunnes kakku on kauttaaltaan lähes kypsä.

Hehku-sokerikuorrute

  1. Mittaa kulhoon Hehku, tomusokeri ja väriaine. Sekoita ja laita pursotinpussiin.

Koristelu

  1. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmion muotoisiksi paloiksi.
  2. Koristele kakkupalat sokerikuorrutteella ja nonparelleilla. Lisää halutessasi joulukuusen jalaksi pala piparmintunmakuista karkkikeppiä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 343 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 44,7 g
Rasva 16,2 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • punaista elintarvikeväriä
  • nonparelleja
  • piparmintunmakuisia karkkikeppejä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search