Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Joulutortut

Kotitekoisten joulutorttujen veroisia ei löydä kaupasta. Kokeile eri taikinavaihtoehtoja; jokaisella on suosikkinsa. Yksi tekijä on yhteinen: hyvä maku!

Joulutortut
Joulutortut

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kermaviili­voi­taikina

  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g

Kermavoitaikina

  • 3 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 6½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1-2 rkl konjakkia

Rahkavoitaikina

  • 250 g
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 250 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • paistonkestävää luumu- tai aprikoosimarmeladia

Voiteluun

  • kananmunaa

Pinnalle

  • tomusokeria

Kermaviili­voi­taikina

  • 150 g Valio voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä

Kermavoitaikina

  • 3 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 6½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g Valio voita
  • 1-2 rkl konjakkia

Rahkavoitaikina

  • 250 g Valio maitorahkaa
  • 250 g Valio voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • paistonkestävää luumu- tai aprikoosimarmeladia

Voiteluun

  • kananmunaa

Pinnalle

  • tomusokeria

Ohje

PUOLIKUUTORTUT KERMAVIILI­VOI­TAI­KINASTA

  1. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.
  2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreät tortunpohjat. Jaa pohjille marmeladi. Sivele reunat vedellä ja ummista tortut.
  3. Voitele tortut munalla ja paista niitä 225 asteessa n. 13 min. Sihtaa torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

TÄHTITORTUT KERMAVOITAI­KINASTA

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkistyisi.
  2. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa n. tunti. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä taikinapyörällä tai nelis-kulmaisella muotilla pohjat. Jaa pohjille marmeladi. Voit lisätä marmeladin myös valmiiden tähtitorttujen keskelle.
  3. Voitele tortut munalla ja paista niitä 200 asteessa, uunin yläosassa n. 8 min. Sihtaa torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

TÄHTITORTUT RAHKAVOITAI­KINASTA

  1. Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa. .
  2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä taikinapyörällä tai neliskulmaisella muotilla pohjat. Jaa pohjille marmeladi. Voit lisätä marmeladin myös valmiiden tähtitorttujen keskelle.
  3. Voitele tortut munalla ja paista niitä 200 asteessa, uunin yläosassa 12 - 15 min tortun koosta riippuen. Sihtaa torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki

Tarkkaile joulutorttujen paistumista. Paistoaika riippuu uunista, taikinalevyn paksuudesta sekä torttujen muodosta ja koosta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 403 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 32,3 g
Rasva 27,3 g
Tyydyttynyt rasva 15,8 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1