Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 210 g (3 dl) durumvehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- ½ tl suolaa
- ½-1 rkl vettä
Juustotäyte
-
½ prk (à 180 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- 1 dl tuoretta basilikaa
Kastike
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl tuoretta basilikaa
Jaa resepti
Ohje
Taikinan valmistus
- Mittaa jauhot, munat ja suola yleiskoneen kulhoon. Lisää vesi. Sekoita 2 min K-vatkaimella
- Vaivaa taikina kädellä tasaiseksi, tiiviiksi palloksi. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 1/2 tunniksi. (Voit valmistaa taikinan myös käsin. Alusta, kunnes se on kimmoisaa, n. 10 min.)
Täytteen valmistus
- Valuta salaattijuustokuutiot ja murenna ne haarukalla tuorejuuston joukkoon. Revi joukkoon basilikanlehdet, sekoita.
Pastataikinan kaulitseminen
- Leikkaa taikinasta pala. Kauli taikinapalaa pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen. Nosta 1 - 2 mm:n paksuinen levy ohuesti ripoteltujen jauhojen päälle työpöydälle.
Raviolien valmistus
- Lusikoi täytettä taikinalevylle 6 - 7 cm:n välein. Kostuta saumakohdat vedellä pullasutia käyttäen. Nosta toinen levy päälle.
- Painele ilma pois täytteen ympäriltä ja sulje reunat painellen. Leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta leivinpyörällä. (Raviolityynyn koko on n. 6 x 6 cm). Siirrä raviolit kevyesti jauhotetulle leivinpaperille.
- Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä n. 3 min. Nosta reikäkauhalla lautasille tai tarjoiluvadille.
Kastikkeen valmistus ja tarjoilu
- Yhdistä sulatetun voin joukkoon hienoksi revityt basilikanlehdet. Kaada kuumaa kastiketta raviolien päälle. Tarjoa heti alkuruoaksi.
- Pääruoaksi ohjeesta riittää n. 2 - 3 hengelle. Tarjoa halutessasi lisänä kypsää kalaa, kanaa tai lihaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
251 kcal
Proteiini
9,7 g
Hiilihydraatti
20,3 g
Rasva
13,8 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Ravintokuitu
3,8 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.