Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kahden juuston kasvislasagne

Mehevä kahden juuston kasvislasagne pelastaa harmaankin päivän ja maistuu myös kasvisruoan ystäville.

Kahden juuston kasvislasagne
Kahden juuston kasvislasagne

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 9 lasagnelevyä

Kasviskastike

  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 1-2  porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2-3 rkl (30 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 1½ rkl oreganoa

Juustokastike

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 8 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Suikaloi kasvikset ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet. Paista kasvikset ja sipulit voissa pannulla, älä ruskista. Lisää tomaattimurska ja juusto. Hauduta, kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä. Lisää oregano.
  2. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausteet. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  3. Kaada voideltuun lasagnevuokaan kasviskastiketta ja lado päälle kolme lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta. Tee samanlaisia kerroksia, päällimmäiseksi juustokastiketta.
  4. Kypsennä 200 asteessa n. 45 min. Peitä vuoka paistamisen loppupuolella leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 106 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 8,3 g
Rasva 5,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search