Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karpaloinen kerroskakku

Piparkakku, luumu, kaneli ja karpalot - voiko joulun makua kakusta enempää löytää. Herkullinen juustokakku syntyy helposti piparitaikinasta, jonka voit ostaa valmiina tai tehdä itse.

Karpaloinen kerroskakku
Karpaloinen kerroskakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 250 g piparkakkutaikinaa

Täyte

  • 1 prk (400 g)
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 pussi (200 g) pakastekarpaloita
  • 1½ rkl perunajauhoja

Koristeluun

  • piparkakkuja

Pohja

  • 250 g piparkakkutaikinaa

Täyte

  • 1 prk (400 g) Valio turkkilaista jogurttia
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 pussi (200 g) pakastekarpaloita
  • 1½ rkl perunajauhoja

Koristeluun

  • piparkakkuja

Ohje

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin.
  2. Kauli palloksi muotoiltu taikina levyksi. Painele se vuoan pohjalle ja reunoille, n. 3 cm:n korkeuteen.

Täyte

  1. Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Ota 2 1/2 dl seosta sivuun. Yhdistä loppuun jogurttiseokseen rahka ja kardemumma.
  2. Sekoita jäiset karpalot ja 1 rkl perunajauhoa kulhossa. Ripottele loppu (1/2 rkl) perunajauho piparitaikinapohjan päälle.
  3. Kaada rahkaseos kakkuvuokaan. Ripottele päälle karpalot. Valuta päälle jogurttiseos.
  4. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 1 h 5 min tai kunnes kypsä.
  5. Anna jäähtyä. Irrota kakun reunat ohuella lastalla tai veitsellä ennen irtoreunan avaamista.
  6. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
  7. Koristele piparkakuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 186 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 23,4 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1