
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 300 g katkarapuja, MSC-sertifioitu (pakaste)
- 8 dl vettä
- 1½ kanaliemikuutiota
- 2 sipulia
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 4 dl risottoriisiä
- ½-1 pussia (à 0.5 g) sahramia
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoaValio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
- 2 rkl tuoretta minttua
Tarjoiluun
- sitruuna- tai limettilohkoja
Jaa resepti
Ohje
- Laita sulatetut katkaravut valumaan lävikköön.
- Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.
- Hienonna sipulit. Kuumenna rasva isossa kattilassa tai paistokasarissa. Kuullota siinä sipuli, riisi ja sahrami.
- Lisää joukkoon kanalientä ensin 3 dl. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää nestettä 1 - 1 1/2 dl kerrallaan välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin aina ennen uutta lisäystä. Lisää lopuksi viini ja sulata joukkoon tuorejuusto.
- Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.
- Lisää viimeisenä hyvin valutetut katkaravut ja hienonnettu minttu. Kuumenna, älä enää keitä.
- Tarjoa heti sitruuna- tai limettilohkojen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
110 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
14,4 g
Rasva
3,1 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruuna- tai limettilohkoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.