Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kesäkurpit­sa­moussaka

Perinteinen kreikkalainen moussaka valmistetaan munakoisosta, tomaateista ja jauhelihasta, joskus siihen käytetään myös perunaa. Ruoka maustetaan sipulilla, yrteillä ja mausteilla ja koko komeus kruunataan valkokastikkeella. Tässä versiossa munakoiso on korvattu kesäkurpitsalla.

Kesäkurpitsamoussaka
Kesäkurpitsamoussaka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Jauheliha­kastike

  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1-2  valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl pizzamaustetta

Juustoinen munamaito

  • 1 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 prk (2,5 dl)
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • ½ tl suolaa

Väliin

  • 3-4  (800 g) kesäkurpitsaa

Pinnalle

Jauheliha­kastike

  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 1 rkl Valio Oivariini® rasvaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1-2  valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl pizzamaustetta

Juustoinen munamaito

  • 1 dl Valio kevytmaitoa
  • 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme juustoa
  • 3 kananmunaa
  • ½ tl suolaa

Väliin

  • 3-4  (800 g) kesäkurpitsaa

Pinnalle

  • 1 pussi (150 g) Valio mozzarella raastetta

Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit Oivariini rasvassa. Lisää tomaattimurska, hienonnetut valkosipulin kynnet, suola ja pizzamauste. Anna kiehua 2 - 3 min.
  2. Yhdistä munamaidon aineet.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa pitkiksi viipaleiksi. Käytä juustohöylää niin saat ohuita viipaleita.
  4. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita. Kaada puolet munamaidosta vuokaan, kun kerroksista puolet on koottu. Jatka loppuun ja kaada loppu munamaito päälle. Lado päällimmäiseksi kesäkurpitsaa. Ripottele päälle juustoraaste
  5. Kypsennä 200 asteessa n. 60 min tai kunnes kypsä.

Vinkki

Peitä paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 81 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 2,6 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1