
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 12 min
Yhteensä
1 h 57 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
laskiaispullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Laskiaispullat
- 25 g hiivaa
-
2½ dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 kananmuna
- ¾ dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 7½-8 dl vehnäjauhoja
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Maapähkinätäyte
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl maapähkinävoita
- 2 rkl siirappia
-
1-2 rkl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ dl (150 g) mansikka- tai vadelmahilloa
- tomusokeria
Voiteluun ja pinnalle
- kananmunaa
- mantelilastuja ja/tai raesokeria
Laskiaispullat
- 25 g hiivaa
- 2½ dl Valio Eila® kevytmaitojuomaa
- 1 kananmuna
- ¾ dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 7½-8 dl vehnäjauhoja
- 75 g Valio Eila® voita
Maapähkinätäyte
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
- 1 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 1 dl maapähkinävoita
- 2 rkl siirappia
- 1-2 rkl Valio Keittiön vispikermaa
- 1½ dl (150 g) mansikka- tai vadelmahilloa
- tomusokeria
Voiteluun ja pinnalle
- kananmunaa
- mantelilastuja ja/tai raesokeria
Jaa resepti
Ohje
Taikina
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri ja mausteet.
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi. Kohota liinan alla lämpimässä kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta 14 pullaa. Kohota ne hyvin pellillä liinan alla
- Voitele pullat munalla. Ripottele päälle halutessasi mantelilastuja ja/tai raesokeria.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10 - 12 min tai kunnes kypsiä.
Maapähkinätäyte
- Sekoita tuorejuustoa sähkövatkaimella. Lisää vähitellen joukkoon kerma (1 dl). Vatkaa koko ajan, kunnes seos on tasaista ja vaahtomaista.
- Notkista huoneenlämpöinen maapähkinävoi siirapilla ja kermalla. Yhdistä täytteen ainekset puolihuolimattomasti, että se jää marmoriseksi. Nosta täyte hetkeksi jääkaapppiin kovettumaan.
- Halkaise pullat ja täytä. Viimeistele pullat tomusokerilla.
- Tarjoa kahvipöydän herkkuna tai kuuman kaakaon kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
300 kcal
Proteiini
7,2 g
Hiilihydraatti
36,3 g
Rasva
13,5 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
- kananmunaa
- mantelilastuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.