Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lihapata uunissa

Kylmien talvipäivien ehdoton suosikkiruoka on maukas ja pitkään kypsynyt lihapata. Punaviinin hapokkuus ja AURA sinihomejuuston täyteläinen aromi tekevät lihapadasta juhliinkin sopivan tarjottavan.

Lihapata uunissa
Lihapata uunissa

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg naudanpaistia (sisä-, ulko- tai paahtopaistia)
  • 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
  • ⅔ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 (300 g) sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4-5  (400 g) porkkanaa
  • 4 dl punaviiniä
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 10 rosépippuria
  • 2 vartta tuoretta rosmariinia
  • 3½ dl vettä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 pussi (150 g)
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 2 (300 g) punaista paprikaa

Paistamiseen

Pinnalle

  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1 kg naudanpaistia (sisä-, ulko- tai paahtopaistia)
  • 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
  • ⅔ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 (300 g) sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4-5  (400 g) porkkanaa
  • 4 dl punaviiniä
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 10 rosépippuria
  • 2 vartta tuoretta rosmariinia
  • 3½ dl vettä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 pussi (150 g) Valio AURA® murua
  • 2 (300 g) punaista paprikaa

Paistamiseen

  • 3 rkl Valio Oivariini® juoksevaa

Pinnalle

  • 1 dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön 1/2 t ennen valmistusta. Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Viipaloi pekonit. Ruskista lihapalat paistinpannulla 2 - 3 erässä yhdessä pekonin ja Oivariini rasvan kanssa (n. 1/2 rkl / paistoerä). Siirrä lihat isoon uunipataan ja mausta ne suolalla.
  3. Lisää pannulle n. 1 rkl Oivariini rasvaa, lohkotut sipulit, puolitetut valkosipulin kynnet ja halkaistut, isoiksi paloiksi leikatut porkkanat. Paista muutama min ja siirrä pataan.
  4. Huuhdo pannu punaviinillä, jotta kaikki makuaineet tulevat mukaan. Siivilöi pataan. Lisää mausteet ja vesi-vehnäjauhosuurus. Sekoita.
  5. Laita pata uunin keskitasolle 200 asteeseen. Kypsennä ensin ilman kantta, kunnes ruoka on kiehuvan kuumaa. Peitä sitten kannella ja hauduta 45 min.
  6. Lisää pataan sinihomejuusto. Kuumenna ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää isoiksi paloiksi lohkotut paprikat.
  7. Alenna uuninlämpö 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä 1 t kannen alla. Tarkista suola.
  8. Viimeistele pata persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Vinkki

Pataruoan maku paranee, kun maut saavat tekeytyä esim. yön yli jääkaapissa säilytettynä. Lihapadan voi valmistaa myös liedellä isossa kattilassa. Lisää tällöin vesi-vehnäjauhosuurus vasta lopussa. Anna kiehua 5 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 107 kcal
Proteiini 9,2 g
Hiilihydraatti 2,7 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1