Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lime Pie

Lime Pie on raikas herkku, jonka esikuva on floridalaisessa Key Lime Piessa. Key Lime Pie tunnetaan ainakin kahtena versiona. Toisessa on marenkikuorrutus, toisen pinnan viimeistelee kermavaahto. Tässä suomalaisessa ohjeessa "pie" toteutetaan rahkalla.

Lime Pie
Lime Pie

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 pkt (175 g) kaurakeksejä
  • 75 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

Koristeeksi

  • 1 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl sokeria
  • 1 lime ohuina viipaleina

Pohja

  • 1 pkt (175 g) kaurakeksejä
  • 75 g Valio voita

Täyte

  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
  • ½ dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1½ tl limetin kuorta
  • 3 rkl limetin mehua

Koristeeksi

  • 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl sokeria
  • 1 lime ohuina viipaleina

Ohje

  1. Murskaa keksit. Lisää voi sulatettuna.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n korkeuteen. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 175 asteessa 7 min.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa rahka, sokeri ja keltuaiset.
  5. Pese limetit kuumalla vedellä. Kuivaa. Raasta ohut pintakuori. Lisää 1 1/2 tl kuorta täytteeseen. Säästä loppu kuoriraaste koristeeksi. Purista mehu. Lisää sitä 3 rkl täytteeseen.
  6. Lisää täytteeseen vaahdotettu kerma. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
  7. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 25-30 min tai kunnes kypsä.
  8. Jäähdytä täysin kylmäksi.
  9. Irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunoista. Siirrä vadille.
  10. Koristele kermavaahdolla ja ohuilla limettiviipaleilla. Ripota pinnalle raastettua pintakuorta.

Vinkki

Lime Pie on parhaimmillaan jääkaappikylmänä. Valmista se tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristele juuri ennen tarjoilua. Kokeile halutessasi vaniljarahkan sijasta tai kanssa muita rahkamakuja, esim. Valio maustettua rahkaa sitruuna tai appelsiini.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 249 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 13,1 g
Rasva 19,9 g
Tyydyttynyt rasva 11,3 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1