Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lohipata

Parsakaali tunnetaan myös nimellä broccoli. Se on maukas, monikäyttöinen ja hyvin terveellisenä pidetty "superkasvis". Lohipadan viimeistelee raikkaan sitruunainen manteli-hunajaseos.

Lohipata
Lohipata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g parsakaalia
  • 15 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 150 g purjoa
  • 1-2  valkosipulin kynttä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa sitruuna & pippuri
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma sitruuna & pippuri sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl sitruuna ja pippuri UHT laktoositon
  • ½ dl vettä
  • 600 g kirjolohifileetä
  • ¼ tl suolaa

Sitruunamantelit

  • 15 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl kuorellisia manteleita
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa myllystä

Ohje

  1. Käytä valmistukseen tilavaa paistokasaria tai kattilaa. Irrota parsakaalista varsi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä voissa. Lisää kukinnot pieniksi nupuiksi leikattuina joukkoon. Kuullota keskilämmöllä muutama min.
  2. Halkaise purjo. Huuhdo huolella ja hienonna.
  3. Viipaloi valkosipulin kynsi. Lisää yhdessä purjon kanssa parsakaalin joukkoon.
  4. Lisää ruokakerma ja vesi. Hauduta kannen alla, kunnes parsakaali on puolikypsää.
  5. Leikkaa lohesta nahattomia ja ruodottomia kuutioita. Mausta kalapalat suolalla. Lisää kasvisten päälle. Anna hautua kypsäksi n. 5 min kannen alla.

Sitruunamantelit

  1. Sulata voi paistinpannulla. Ruskista mantelit siinä kevyesti. Lisää hunaja, pestyn sitruunan ohut pintakuori raastettuna sekä sitruunamehu. Jauha lopuksi manteleille myllystä hiukan suolaa.
  2. Kaada kuuma manteli-hunajaseos padan pinnalle.
  3. Tarjoa lohipadan lisänä jasmiiniriisiä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 9 g
Hiilihydraatti 3,1 g
Rasva 8,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search