Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
Täyte
- 13-14 kuivattuja kivettömiä luumuja 100g
- 3 rkl rommia
- 150 g mantelimassaa
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl sokeria
- 1 kananmuna
Kuorrutus
- 3 dl tomusokeria
- 1½ rkl rommia
- 1 rkl vettä
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon muna. Lisää vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi - älä vaivaa.
- Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Valmista täyte: Leikkaa luumut kuutioiksi. Laita luumut ja rommi pieneen kattilaan.
- Keitä keskilämmöllä, kunnes rommi on imeytynyt luumuihin. Nosta kattila liedeltä.
- Viipaloi mantelimassa. Sekoita mantelimassa, pehmeä voi, sokeri ja muna sähkövatkaimella tasaiseksi kulhossa.
- Lisää rommi-luumut. Sekoita.
- Painele taikina tasaisiksi leivospohjiksi voideltujen mazariini-annosvuokien pohjalle ja reunoille.Voit käyttää metallisia tai kertakäyttöisiä annosvuokia. Mazariinien määrä riiippuu annosvuokien koosta.
- Lusikoi täytettä leivospohjiin, niin, että täytteen pinta jää hieman alle vuokien reunan.
- Nosta vuoat leivinpaperilla suojatulle uuniritilälle (mazariineista kuohuu paistettaessa rasvaa). Kypsennä 200 asteen lämpötilassa uunin alaosassa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
- Irrota leivonnaiset lämpiminä metallisista vuoista. Anna jäähtyä.
Kuorrutus
- Sekoita rommi ja siivilöity tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi.
- Levitä kuorrute leivonnaisten pinnalle. Nosta leivonnaiset kylmään, kunnes kuorrute on jähmettynyt.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
399 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
44,1 g
Rasva
20,3 g
Tyydyttynyt rasva
9,4 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.