
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 2 dl tummaa olutta, esim. Guinness
- 150 g taloussuklaata
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl ruokasoodaa
Kuorrutus
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl tomusokeria
- elintarvikeväriä
- 2 dl tummaa olutta, esim. Guinness
- 150 g taloussuklaata
- 100 g Valio Eila® voita
- 1½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl ruokasoodaa
Kuorrutus
- 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
- 1 dl Valio Keittiön vispikermaa
- ½ dl tomusokeria
- elintarvikeväriä
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa olut kattilaan. Laita kuumenemaan keskilämmölle. Rouhi puolet suklaasta ja laita se sivuun odottamaan. Lisää kattilaan loppu suklaa ja paloiteltu voi. Sekoittele, kunnes seos on tasaista.
- Vatkaa joukkoon sokeri ja munat. Yhdistä jauhot ja sooda keskenään ja sihtaa taikinaan. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Kääntele joukkoon lopuksi suklaarouhe. Valmis taikina on löysän lettutaikinan paksuista.
- Kaada taikina muffinivuoilla vuorattuihin muffinipellin syvennyksiin.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
- Valmista kuorrutus. Mittaa aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. (Värjää vaahtoa halutessasi tipalla elintarvikeväriä.)
- Pursota tai lusikoi kuorrutus jäähtyneiden muffinssien päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
318 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
31,2 g
Rasva
18,7 g
Tyydyttynyt rasva
10,3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.