Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Minttu-suklaa cupcaket

Minttu-suklaa cupcakeissa yhdistyy mehevä suklaa ja raikas minttu. Raidallinen kuorrutus viimeistelee näyttävät leivonnaiset.

Minttu-suklaa cupcaket
Minttu-suklaa cupcaket

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g laktoositon
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 1 tl piparminttuaromia
  • 75 g laktoositonta tummaa suklaata, esim. Brunberg
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta

Voiteluun

  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Minttu-suklaakuorrutus

  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 6 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl vettä
  • 2 rkl kaakaojauhetta, esim van Houten
  • ¼ tl piparminttuaromia
  • 2-3 tippaa vihreää karamelliväriä

Ohje

  1. Sekoita kulhossa kermaviili, sulatettu, jäähtynyt voi, muna ja piparminttuaromi. Rouhi suklaa veitsellä. Lisää suklaa ja kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Voitele muffinipellin syvennykset tai laita niihin muffinivuoat. Jaa taikina syvennyksiin.
  3. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 14 - 16 min.
  4. Valmista kuorrutus: Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi, sokerit sekä vesi tasaiseksi kreemiksi.
  5. Jaa kreemi kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja toiseen piparminttuaromi sekä vihreä elintarvikeväri. Sekoita molemmat hyvin.
  6. Aseta tähtitylla (Ø 11 mm) pursotinpussiin. Lusikoi suklaakreemi pussin toiselle laidalle ja piparminttukreemi toiselle.
  7. Pursota kreemiä hyvin jäähtyneiden leivonnaisten päälle.
  8. Tarjoa samana päivänä.

Vinkki

Halutessasi voit käyttää taikinassa piparminttuaromin ja laktoosittoman tumman suklaan sijaan 1 pussillisen (150 g) Marianne crush -rouhetta. Tällöin cupcaket sisältävät pienen määrän (< 0,1 g / kpl) laktoosia.

Cupcaket voi pakastaa joko kuorrutteen kanssa tai ilman.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 417 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 47,7 g
Rasva 23,4 g
Tyydyttynyt rasva 13,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search