Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustaheruk­ka­juus­tokakku

Mustaherukkajuustokakku ihastuttaa raikkaudellaan. Mehevä marjahilloke tuo makua ja toimii kastikkeena kakulle.

Mustaherukkajuustokakku
Mustaherukkajuustokakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g digestivekeksejä
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

Pinnalle

  • 200 g mustaherukoita
  • 1 dl hillosokeria

Pohja

  • 150 g digestivekeksejä
  • 50 g Valio Eila® voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl Valio Keittiön vispikermaa
  • 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
  • 100 g mustaherukoita

Pinnalle

  • 200 g mustaherukoita
  • 1 dl hillosokeria

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin.
  2. Murenna keksit. Lisää niiden joukkoon sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle tasaisesti.
  3. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kuumenna ja soseuta mustaherukat.
  4. Lisää kiehuvaan mustaherukkasoseeseen valutetut liivatteet. Sekoita. Anna jäähtyä hiukan.
  5. Lisää liivateseos tuorejuuston joukkoon samalla sekoittaen. Nostele sekaan lopuksi kermavaahto.
  6. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h tai yön yli.
  7. Keitä mustaherukoita ja hillosokeria kattilassa keskilämmöllä n. 10 min. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Irrota kakku vuoasta veistä tai pientä lastaa apuna käyttäen. Kaada mustaherukkahilloke kakun päälle.
  8. Tarjoa marjaisa kakku juhlapöydässä kahvin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 287 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 23,2 g
Rasva 19,1 g
Tyydyttynyt rasva 10,6 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1