Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustaherukkakakku

Hyydytetty mustaherukkakakku on raikas, herkullinen kakku. Se on monen suosikki, koska se ei ole liian makea.

Mustaherukkakakku
Mustaherukkakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 pkt (175 g) kaurakeksejä
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 8 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
  • 3½ dl (200 g) mustaherukoita
  • 1¼ dl sokeria
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
    Voit kokeilla myös:
  • 1 dl sokeroitua, laimentamatonta mustaherukkamehua
  • 4 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Ohje

  1. Vuoraa leivinpaperilla irtoreunaisen vuoan (halkaisija 22 - 23 cm) pohja.
  2. Hienonna keksit. Sekoita ne sulatettuun voihin. Painele seos vuoan pohjalle
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min
  4. Soseuta mustaherukat puolijäisinä monitoimikoneessa. Mausta marjasose sokereilla, sekoita. Lisää maitorahka tai tuorejuusto sekä mustaherukkamehu.
  5. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdistä vesi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi kattilassa. Lisää veteen liivatteet. Sekoita kunnes ne sulavat, mutta älä keitä.
  6. Yhdistä täytteeseen liivateseos, sekoita hyvin. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta.
  7. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 t tai yli yön. Irrota vuoasta.

Vinkki

Koristele kakku kesäaikaan viinimarjan lehdillä ja -tertuilla

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 244 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 16,7 g
Rasva 17,3 g
Tyydyttynyt rasva 10,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search