Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mutakakku

Mutakakku eli lämmin suklaakakku maistuu suklaanystävälle ja se on helppo valmistaa.Sisältä kostea, lähes valuva, suklaakakku tarjotaan lämpimänä, mutta maistuu toki myös kylmänäkin.

Mutakakku
Mutakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 150 g taloussuklaata
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Tarjoiluun

  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kotimaisia vadelmia
  • 150 g Valio voita
  • 150 g taloussuklaata
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Tarjoiluun

  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kotimaisia vadelmia

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa välillä sekoittaen tai liedellä kattilassa. Älä kuumenna kuin sen verran, että suklaa on sulaa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe.
  2. Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat. Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita tasaiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 - 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  6. Tarjoa kakun kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja halutessasi raikkaita vadelmia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 394 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 37,3 g
Rasva 24,4 g
Tyydyttynyt rasva 13,5 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1