Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Naanleipä

Naanleipä on tunnettu intialaisesta keittiöstä, ja se sopii hyvin erilaisten lämpimien ja kylmien kastikkeiden lisäkkeeksi.

Naanleipä
Naanleipä

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Voiteluun

  • 2 dl Valio turkkilaista jogurttia
  • 2 dl Valio maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 50 g Valio voita sulatettuna

Voiteluun

  • 30 g Valio voita sulatettuna

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen jogurtti-maitoseokseen hiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot sekoittaen ja lopuksi voisula. Peitä leivinliinalla. Kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa taikina 12 osaan jauhotetulla pöydällä. Taputtele 4 palaa puhtaalle pellille (älä käytä leivinpaperia) 2 -3 mm:n paksuisiksi soikioiksi. Voit myös kaulia soikiot pöydällä.
  3. Paista heti 275 asteessa uunin yläosassa 5 - 7 min. Kauli ensimmäisten leipien paistuessa pöydällä seuraavat 4 leipää. Siirrä ne kuumalle, uunista otetulle pellille. Paista. Paistoaika tällöin hieman lyhyempi.
  4. Voitele leivät paistamisen jälkeen voisulalla. Peitä leivät.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 271 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 37,4 g
Rasva 9,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1