Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Oliivi-juus­topalat

Oliivi-juustopalat sopivat mainiosti pikkusuolaisiksi illanistujaisiin viinin kanssa nautittaviksi.Voit kääriä mehevään juustotaikinaan myös muita oliiveja.

Oliivi-juustopalat
Oliivi-juustopalat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 24  (1,5 dl) paprikatäytteisiä oliiveja

Voiteluun ja päälle

  • kananmunaa
  • seesaminsiemeniä

Taikina

  • ½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
  • 100 g Valio voita
  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 24  (1,5 dl) paprikatäytteisiä oliiveja

Voiteluun ja päälle

  • kananmunaa
  • seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Sekoita tuorejuustoon pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina tangoksi ja kääri folioon tai kelmuun. Anna vetäytyä 30 min jääkaapissa
  3. Jaa tanko 24 palaan.
  4. Valuta oliiveista huolella pois irtoneste. Paina taikinapaloihin sormella kolo ja täytä oliiveilla. Muotoile palloiksi siten että oliivi jää sisälle.
  5. Nostele palat uunipellille leivinpaperin päälle. Litistä palloja kevyesti kädellä.
  6. Voitele munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  7. Paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi, 8 -10 min. Tarjoa alkujuoman, boolin tai glögin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 399 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 30 g
Rasva 27,7 g
Tyydyttynyt rasva 14,9 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 1,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1