Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omena-pekaa­nipiiras

Hyödynnä syksyn satoa leivonnaisissa. Pekaanipähkinöillä höystetty kinuskinen omenatäyte ihastuttaa tässä piiraassa.

Omena-pekaanipiiras
Omena-pekaanipiiras

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 25 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
    Voit kokeilla myös:
    • 2 dl vaniljajäätelöä
  • 1 pussi (125 g) pekaanipähkinöitä
  • 2 (250 g) hapahkoa omenaa
  • 2 kananmunaa

Tarjoiluun

Pohja

  • 100 g Valio voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 25 g Valio voita
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 2 dl vaniljajäätelöä
  • 1 pussi (125 g) pekaanipähkinöitä
  • 2 (250 g) hapahkoa omenaa
  • 2 kananmunaa

Tarjoiluun

  • Valio Keittiön kuohukermaa vaahdotettuna

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina voidellun uunivuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma paistokasariin. Kuumenna välillä sekoitellen 4 - 5 min. Nosta paistokasari levyltä.
  3. Valitse pekaanipähkinöistä 12 kpl koristeeksi ja jätä ne kokonaisiksi. Rouhi loput pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lisää rouhe kinuskimaiseen seokseen. Anna jäähtyä.
  4. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat 1 cm:n kuutioiksi ja lisää täytteeseen.
  5. Vaahdota kevyesti 2 munaa. Yhdistä vaahto muihin täytteen aineisiin. Kaada vuokaan.
  6. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 180 asteessa n. 15 min. Lisää tässä vaiheessa piiraan pinnalle kokonaiset koristepähkinät. Jatka paistamista vielä 25 min. Peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla paiston lopussa.
  7. Tarjoa jäähdytettynä kylmän kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 331 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 30 g
Rasva 20,9 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1