
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl fariinisokeria
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Voit kokeilla myös:- 2 dl vaniljajäätelöä
- 1 pussi (125 g) pekaanipähkinöitä
- 2 (250 g) hapahkoa omenaa
- 2 kananmunaa
Tarjoiluun
-
Valio Keittiön kuohukermaa vaahdotettunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Pohja
- 100 g Valio voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 25 g Valio voita
- 1½ dl fariinisokeria
- 2 dl vaniljajäätelöä
- 1 pussi (125 g) pekaanipähkinöitä
- 2 (250 g) hapahkoa omenaa
- 2 kananmunaa
Tarjoiluun
- Valio Keittiön kuohukermaa vaahdotettuna
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina voidellun uunivuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
- Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma paistokasariin. Kuumenna välillä sekoitellen 4 - 5 min. Nosta paistokasari levyltä.
- Valitse pekaanipähkinöistä 12 kpl koristeeksi ja jätä ne kokonaisiksi. Rouhi loput pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lisää rouhe kinuskimaiseen seokseen. Anna jäähtyä.
- Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat 1 cm:n kuutioiksi ja lisää täytteeseen.
- Vaahdota kevyesti 2 munaa. Yhdistä vaahto muihin täytteen aineisiin. Kaada vuokaan.
- Paista uunin alimmalla ritilätasolla 180 asteessa n. 15 min. Lisää tässä vaiheessa piiraan pinnalle kokonaiset koristepähkinät. Jatka paistamista vielä 25 min. Peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla paiston lopussa.
- Tarjoa jäähdytettynä kylmän kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
331 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
30 g
Rasva
20,9 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Keittiön kuohukermaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.