Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Parsapiiras

Keväinen parsapiiras sopii kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi tai piknik-evääksi.

Parsapiiras
Parsapiiras

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g laktoositon

Täyte

  • 1 nippu tuoretta parsaa
  • 4 kananmunaa
  • 2 prk (à 120 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön smetana 120 g laktoositon
  • ⅔ tl suolaa
  • ½ tl timjamia
  • 2 rkl karkeaa dijonsinappia
  • 1 pussi
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste

Pohja

  • 150 g Valio Eila® voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon

Täyte

  • 1 nippu tuoretta parsaa
  • 4 kananmunaa
  • 2 prk (à 120 g) Valio Keittiön smetanaa
  • ⅔ tl suolaa
  • ½ tl timjamia
  • 2 rkl karkeaa dijonsinappia
  • 1 pussi Valio Juustomestarin cheddar raastetta

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmun sisään. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet täytteen.
  2. Puhdista parsat. Taita tai leikkaa pois puiseva tyvi. Halkaise parsat jos ovat erityisen paksuja. Sekoita munat ja smetana. Lisää joukkoon suola, timjami, sinappi sekä juustoraaste.
  3. Kauli tai taputtele taikinasta pohja piirasvuokaan (ø n. 30 cm). Asettele parsat vuokaan taikinapohjan päälle. Kaada päälle täyte.
  4. Paista uunin ala/keskiosassa 225 asteessa n. 25 min.

Vinkki

Korvaa kermaviilivoitaikina halutessasi valmiilla piiras- tai voitaikinalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 243 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 14,7 g
Rasva 17 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1