Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Peruna-juus­tovuoka

Peruna-juustovuoka on lisäkeruoka, joka maistuu liha-, kala- ja makkararuokien kanssa.

Peruna-juustovuoka
Peruna-juustovuoka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 2 rkl siirappia tai sokeria
  • 1 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 4 kananmunaa
  • 1-2  valkosipulinkynttä
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)

Päälle

  • 2-3  tomaattia viipaleina
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta basilikaa
  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 2 rkl siirappia tai sokeria
  • 1 dl Valio maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 1-2  valkosipulinkynttä
  • 1 pussi (150 g) Valio Emmental raastetta

Päälle

  • 2-3  tomaattia viipaleina
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Voitele vuoka Oivariini rasvalla. Kaada peruna-sipulisekoitus vuokaan ja mausta.
  2. Kypsennä uunissa 200 asteessa lähes kypsäksi välillä sekoitellen (n. 15 min).
  3. Yhdistä loput aineet kulhossa ja kaada vuokaan. Lado tomaattiviipaleet ja oliivit päälle ja mausta. Kypsennä, kunnes muna on täysin hyytynyt.
  4. Viimeistele basilikalla. Tarjoa liha-, makkara- tai kalaruokien tai raikkaan salaatin kanssa. Sopii myös ilta- tai saunapalaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 101 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 9,9 g
Rasva 5 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1