Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
2 h 35 min
Yhteensä
3 h 35 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.21
tähteä viidestä
14 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vanijakreemi
-
250 g
Valio voita, huoneenlämpöisenäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl vettä
- ½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
Vadelmatäyte
- 1 dl (50 g) vadelmia
- 1½ dl vadelmahilloa
Kuorrutus ja koristelu
- 500 g marsipaania
- 0 kg syötäviä kukkia, esim. luomuruusuja
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
- Kaada kakkutaikina leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 8 min.
- Kumoa kääretorttulevy sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
- Valmista vaniljakreemi: Kiehauta vesi ja sokerit. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöistä voita muutama min. Lisää sokerivettä ohuena nauhana. Vaahdota, kunnes kreemi on ilmavaa ja vaaleaa. Sekoita varoen joukkoon tuorejuusto.
- Murskaa vadelmat. Sekoita ne hilloon.
- Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa jäähtyneestä torttupohjasta 4 erikokoista, kulhoon sopivaa ympyrää.
- Levitä väleihin ohuelti marjatäytettä ja runsas kerros vaniljakreemiä, Säästä kreemiä n. 1 dl kakun kuorruttamista varten, anna sen olla huoneenlämmössä. Aseta kansilevy päälle. Peitä kelmulla ja anna tekeytä jääkaapissa muutama tunti.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä loppu vaniljakreemi ohuelti kakun päälle.
- Siivilöi pöydälle tomusokeria. Kauli marsipaani levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä marsipaani pois. Koristele kakku ruusuilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
355 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
34,1 g
Rasva
21,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,5 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- syötäviä kukkia
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.