
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
2 h 35 min
Yhteensä
3 h 35 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vanijakreemi
-
250 g
Valio voita, huoneenlämpöisenäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl vettä
- ½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
Vadelmatäyte
- 1 dl (50 g) vadelmia
- 1½ dl vadelmahilloa
Kuorrutus ja koristelu
- 500 g marsipaania
- syötäviä kukkia, esim. luomuruusuja
- tomusokeria
Kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vanijakreemi
- 250 g Valio voita, huoneenlämpöisenä
- ¾ dl vettä
- ½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
Vadelmatäyte
- 1 dl (50 g) vadelmia
- 1½ dl vadelmahilloa
Kuorrutus ja koristelu
- 500 g marsipaania
- syötäviä kukkia, esim. luomuruusuja
- tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
- Kaada kakkutaikina leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 8 min.
- Kumoa kääretorttulevy sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
- Valmista vaniljakreemi: Kiehauta vesi ja sokerit. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöistä voita muutama min. Lisää sokerivettä ohuena nauhana. Vaahdota, kunnes kreemi on ilmavaa ja vaaleaa. Sekoita varoen joukkoon tuorejuusto.
- Murskaa vadelmat. Sekoita ne hilloon.
- Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa jäähtyneestä torttupohjasta 4 erikokoista, kulhoon sopivaa ympyrää.
- Levitä väleihin ohuelti marjatäytettä ja runsas kerros vaniljakreemiä, Säästä kreemiä n. 1 dl kakun kuorruttamista varten, anna sen olla huoneenlämmössä. Aseta kansilevy päälle. Peitä kelmulla ja anna tekeytä jääkaapissa muutama tunti.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä loppu vaniljakreemi ohuelti kakun päälle.
- Siivilöi pöydälle tomusokeria. Kauli marsipaani levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä marsipaani pois. Koristele kakku ruusuilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
355 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
34,1 g
Rasva
21,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,5 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- syötäviä kukkia
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.