Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.6
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 175 g kaurakeksejä
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 3 liivatelehteä
- 3 limeä
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
1 prk (200 g)
Valio Bulgarian jogurttiaRakastettu klassikko, raikas ja lohkeava Valio Bulgarian jogurtti sopii kylmiin jogurttijuomiin, salaattikastikkeisiin, marinadeihin ja jälkiruokiin.…
- 2 dl sokeria
- 2 rkl sitruslikööriä tai tequilaa
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Mansikkakastike
- 200 g mansikoita
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl sitruslikööriä tai tequilaa
Jaa resepti
Ohje
- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaksinkertaisessa muovipussissa. Lisää sulatettu voi. Leikkaa irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala. Taputtele seos sen päälle.
- Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
- Pese limetit kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori. Purista mehu. Tarvitset 3/4 dl limemehua ja 1 tl raastettua limen kuorta.
- Yhdistä rahka, jogurtti, sokeri, (alkoholi), puolet limettimehusta ja limetin kuori
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna loput limettimehusta kiehuvan kuumaksi. Liuota siihen liivatelehdet. Lisää rahkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos murupohjan päälle. Tasoita pinta.
- Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t tai yön yli.
- Valmista kastike ennen tarjoilua: Soseuta mansikat, mausta. Tarjoa kastiketta kakun kanssa. Koristele halutessasi muutamalla mansikalla.
LAKTOOSITON LIMEKAKKU
- Korvaa voi, maitorahka ja vispikerma laktoosittomilla vaihtoehdoilla. Käytä Bulgarian jogurtin tilalla Valio laktoositonta turkkilaista jogurttia. Tarkista keksien laktoosittomuus pakkauksesta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
201 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
21,7 g
Rasva
10,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.