Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raparperipiirakka

Perinteinen raparperipiirakka on yksi suomalaisten suosikeista. Eikä ihme – raparperipiirakan happoisen raikas maku on monien mieleen. Tämä klassikkoresepti valmistuu nopeasti.

Raparperipiirakka
Raparperipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 kananmuna
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 6-7 dl (300 g) raparperipaloja
  • 2 dl sokeria
  • ½ dl vettä

Tarjoiluun


Ohje

  1. Aloita raparperipiirakan valmistaminen keittämällä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. Jos käytät alkukesän raparperia, joka on vesipitoisempaa, tee näin: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä.
  2. Sekoita muna ja sokeri. Lisää Oivariini, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.
  3. Kaada piirakkataikina voideltuun, korkeareunaiseen piirasvuokaan (Ø 27 - 30 cm). Lisää taikinan päälle raparperihilloke.
  4. Paista raparperipiirakkaa 175 asteessa 30 - 35 min.
  5. Tarjoa haaleaksi jäähtynyt raparperipiirakka kevyesti vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki

Voit valmistaa raparperihilloketta isomman annoksen kerrallaan, ja nauttia hilloketta jogurtin tai jäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 38,4 g
Rasva 6,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search