Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 9 lasagnelevyä
Sienikastike
- 400 g herkkusieniä, tatteja tai muita metsäsieniä
-
2 rkl
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 1 sipuli
- ¾ dl vehnäjauhoja
-
10 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 tl sitruunapippuria
- 1 tl rakuunaa
-
1 pkt (250 g)
Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoaValio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
Voit kokeilla myös:- 1 pussi (150 g) Valio Emmental raastetta
Pinnalle
- ½ dl tuoretta persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Aloita lasagnen valmistaminen puhdistamalla ja viipaloimalla herkkusienet tai tatit. (Jos käytät muita metsäsieniä, esikäsittele ne sienilajin mukaisella tavalla.) Haihduta sienistä ylimääräinen neste esim. pinnoitetussa, tilavassa paistokasarissa alhaisella lämmöllä.
- Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli paistokasariin. Kuullota. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle maito ja kerma, sekoita tasaiseksi. Anna kiehua 2 - 3 min koko ajan sekoitellen.
- Mausta liemikuutiolla, pippurilla ja rakuunalla. Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto tai juustoraaste. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
- Levitä kastiketta voidellun vuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Tee loput kerrokset samoin, laita päällimmäiseksi kerros kastiketta.
- Kypsennä lasagnea 175 asteessa n. 50 min. Peitä vuoka kypsennyksen puolessa välissä, ettei lasagnen pinta tummu liikaa. Ripota valmiin lasagnen pinnalle hienonnettua persiljaa.
- Tarjoa sienilasagne salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 116 kcalProteiini 5,4 gHiilihydraatti 9,7 gRasva 5,9 gTyydyttynyt rasva 3,2 gRavintokuitu 0,7 gSuola 0,7 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.