Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
2 h 35 min
Yhteensä
3 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.77
tähteä viidestä
13 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 kananmunaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
-
2½ dl
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 2-3 (n. 1,5 dl) sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 200 g pakastemustikoita
- 1 rkl perunajauhoja
Vuokiin
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg korppujauhoja
Mustikkacurd
- 200 g pakastemustikoita
- 1 dl hillosokeria
- 1 keltuainen
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte ja kuorrutus
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- n. 5 dl tomusokeria
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
- Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja sooda. Lisää ne siivilän läpi voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen piimän ja sitruunamehun sekä kuoriraasteen kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että taikina on tasaista.
- Sekoita pakastemustikoiden joukkoon perunajauho. Sekoita mustikat kevyesti taikinaan, ettei taikina värjäydy.
- Pohjusta kolme Ø 18 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Voit tehdä kakun samoilla määrillä myös kahteen Ø 23 cm:n vuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa 35 - 40 min, kunnes tikulla pistettäessä kakkutaikina ei enää tartu ja pohja on kypsä.
- Anna pohjien jäähtyä hetki ennen kuin irrotat ne vuoista. Nosta ritilälle ja jäähdytä hyvin. Kakkupohjat säilyvät jääkaapissa peitettynä useamman päivän ja pakastimessa n. 3 viikkoa.
- Mustikkatahna: Kiehauta mustikat kattilassa. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja keltuainen kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5 - 8 min, kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä hiukan. Vatkaa joukkoon voi kuutioina. Säilytä peitettynä jääkaapissa kakun täyttämiseen saakka.
- Tuorejuustokreemi: Vaahdota voi ja puolet tomusokerista. Lisää tuorejuusto joukkoon muutamassa erässä, älä vatkaa voimakkaasti. Lisää loppu tomusokeri. Vatkaa puolella teholla, kunnes kreemi on kuohkea ja kiiltävä.
- Nosta pohja kakkulautaselle. Levitä pintaan puolet mustikkatahnasta ja 1/3 tuorejuustokreemistä. Nosta päälle toinen kakkupohja. Täytä toinen väli samoin. Nosta päälle viimeinen kakkupohja. Levitä loppu tuorejuustokreemi kakun pinnalle ja ohuelti reunoille.
- Koristele esim. syötävillä kukilla ja pensasmustikoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
303 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
35,9 g
Rasva
15,8 g
Tyydyttynyt rasva
8,8 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- korppujauhoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.