
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 3 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
- sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 100 g (1,33 dl) kuivattuja taateleita
Pohja
- 100 g Valio voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 3 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
- sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 100 g (1,33 dl) kuivattuja taateleita
Jaa resepti
Ohje
- Pingota Ø 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja kuivat aineet. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin.
- Valmista täyte. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset tuorejuuston joukkoon, taatelit paloiteltuina. Nostele lopuksi valkuaisvaahto täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 1 t. Peitä pinta leivinpaperilla, kun kakun pinta on sopivan ruskea.
- Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä. Tarjoa kakun kanssa vaniljakastiketta tai pakastemarjoista tehtyä, makeutettua sosetta.

Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
279 kcal
Proteiini
6,7 g
Hiilihydraatti
33,6 g
Rasva
12,7 g
Tyydyttynyt rasva
6,8 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunan kuori
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.