
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
-
2 dl
Valio glögiä tai vahvaa kahviaVoit kokeilla myös:
-
2 dl Valio omenatäysmehua
-
- 1 dl sokeria
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 kananmunaa
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 tl vaniljasokeria
-
1 tl
ruokasoodaaVoit kokeilla myös:
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
Vuokaan
- korppujauhoja
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
- 2 dl Valio glögiä tai vahvaa kahvia
- 1 dl sokeria
- 200 g Valio voita
- 2 kananmunaa
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- 4 dl vehnäjauhoja
Vuokaan
- korppujauhoja
- 15 g Valio voita
Jaa resepti
Ohje
- Aloita kakun valmistaminen keittämällä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla glögissä, mehussa tai kahvissa. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat, n. 10 min. Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella.
- Lisää sokeri. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat, sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Lisää kermaviili sekä viimeisenä kuivat aineet siivilän läpi. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran torvivuokaan.
- Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla tasalämmöllä 175 asteessa n. 60 min.
- Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Ripota halutessasi taatelikakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
282 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
30,2 g
Rasva
15,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- korppujauhoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.