Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 150 g taloussuklaata
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl sokeria
- 4 kananmunaa huoneenlämpöistä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
Minttusuklaatäyte
- 8 (60 g) after eight -minttutäytteistä tummaa suklaata
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Kuorrutus
- 150 g tummaa suklaata
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 22 cm).
- Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa, sekoita välillä.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää hiukan jäähtynyt suklaa-voisula.
- Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi taikinaan, sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada vuokaan.
- Paista uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa 45 - 50 min.
- Anna jäähtyä hetken vuoassa, siirrä sitten tarjoiluvadille paistopinta ylöspäin.
- Kuumenna kerma kiehuvaksi teräskattilassa. Ota pois levyltä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
- Anna seoksen jäähtyä kylmäksi jääkaapissa. Vaahdota.
- Leikkaa kakku kahteen yhtä paksuun osaan. Tarvittaessa kostuta kakkupohja vaniljasokerilla ja/tai kaakaojauheella maustetulla maidolla (1/2 - 1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria ja/tai 1 tl sokeroimatonta kaakaojauhetta). Levitä kerrosten väliin minttusuklaatäyte.
- Valmista kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa. Nosta pois levyltä. Lisää paloiteltu suklaa ja voi. Sekoittele, kunnes tasaista ja kiiltävää. Anna kuorrutteen jäähtyä hiukan. Kaada keskelle kakkua ja anna valua vapaasti reunoille. Koristele halutessasi suklaalastuilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
403 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
37,9 g
Rasva
25,4 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.