
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 12 isoa grahampaahtoleipäviipaletta
Kostutukseen
-
1 dl
Valio kevytmaitoa tai lihalientäValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Täyte
- 300 g palvikinkkua tai suolalihaa
- 3-4 (150 g (2 dl) maustekurkkua
-
2 prk (à 200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- 1 iso punainen paprika
- ½ dl tuoretta persiljaa
Koristeluun
-
1-2 prk (à 200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- 100 g ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
- 10 kirsikkatomaatteja
- 10 oliiveja
- 50 g minisalaattisekoitusta
- tuoretta persiljaa
Pohja
- 12 isoa grahampaahtoleipäviipaletta
Kostutukseen
- 1 dl Valio kevytmaitoa tai lihalientä
Täyte
- 300 g palvikinkkua tai suolalihaa
- 3-4 (150 g (2 dl) maustekurkkua
- 2 prk (à 200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
- 1 iso punainen paprika
- ½ dl tuoretta persiljaa
Koristeluun
- 1-2 prk (à 200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
- 100 g ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
- 10 kirsikkatomaatteja
- 10 oliiveja
- 50 g minisalaattisekoitusta
- tuoretta persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna palvikinkku ja maustekurkku. Lisää puolet tuorejuustosta. Sekoita.
- Leikkaa paprika hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita paprika ja hienonnettu persilja loppuun tuorejuustoon.
- Katso ensin miten voileipäkakku kootaan:' https://youtu.be/wpaiJRyBc20
- Leikkaa ohuelti leipäpalojen reunat pois. Leikkaa kaksi viipaletta kahtia, jotta voit latoa leivät tiiliskiviladontana. Levitä kolme leipäviipaletta vierekkäin leikkuulaudalle tuorekelmun päälle. Kostuta leipäviipaleet pullasudilla.
- Levitä 1/2 lihatäytteestä levylle. Kostuta leipäkerros aina ennen täytteen levittämistä. Levitä seuraavaan väliin paprikatäytettä ja kolmanteen väliin loppu lihatäyte.
- Kiedo voileipäkakku tuorekelmun sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Laita halutessasi voileipäkakun päälle leikkuulauta painoksi, jotta pinnasta tulee tasainen.
- Tasoita reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto voileipäkakun pintaan ja reunoille.
- Koristele voileipäkakku täytteen aineksilla, käytä mielikuvitusta vapaasti. Tarjoa kahvipyödän pikkusuolaisena tai osana noutopöytää!
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
128 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
7,6 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
1,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta persiljaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.