
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
53 min
Yhteensä
1 h 8 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
leipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- ½ rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl kuivattua oreganoa
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
Pinnalle
- 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- sormisuolaa
Tarjoiluun
-
Valio Oivariini® Herkku levitettäHerkullista, vahvempaa voin makua! Valio Oivariini® Herkku maistuu ihanalta leivän päällä tai vaikkapa keitettyjen perunoiden…
- 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme sipulia
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- ½ rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl kuivattua oreganoa
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
Pinnalle
- 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- sormisuolaa
Tarjoiluun
- Valio Oivariini® Herkku levitettä
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä ruokakerma + 42 asteiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena.
- Alusta taikinaa huolella vaivaten useita minuutteja.
- Lisää öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Anna taikinan kohota 1/2 t peitettynä vedottomassa paikassa.
- Ota taikina leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Leivo taikinasta kaksi uunipellin mittaista, pitkulaista leipää. Kohota.
- Voitele leivät öljyllä. Ripauta pinnalle hiukan sormisuolaa ja jauhoja. Leikkaa terävällä veitsellä pari poikkiviiltoa leipien pintaan.
- Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 14 min tai kunnes kypsiä ja pinta on saanut hiukan väriä.
- Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa Oivariini rasvan kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
294 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
39,1 g
Rasva
11,6 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sormisuolaa
- Valio Oivariini® Herkku levitettä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.