Etätyöpäivän helpot ja nopeat lounaat
Uunissa itsekseen kypsyvät laatikkoruoat, simppelit salaatit, vaivattomat keitot ja herkulliset kasvisruoat ovat mainioita etäpäivien lounaita. Tässä reseptit, joilla valmistat maistuvaa arkiruokaa työnteon lomassa!
Uuni ja mikro hoitaa
Uuni ja mikro ovat etätyötekijän luottopakkeja. Sekoita kiusauksen, laatikon tai munakkaan ainekset uunivuokaan aamun kahvitauolla, laita ruoka uuniin tai mikroon ja viritä ajastin ilmoittamaan, kun ruoka on valmista. Ruoan kypsyessä voit jatkaa rauhassa työpäivää.
Nopeasti pannulla
Valmiiksi paloitellut tai pakastetut vihannekset sekä pikanuudelit, tortillat ja leivät ovat oivallista arkiruokaa kiireiseen etätyöpäivään. Sillä aikaa, kun paistat kasviksia wokissa, nuudelit tekeytyvät kuumassa vedessä ja leivät lämpeävät uunissa, pannulla tai mikrossa. Myös pastalounaan tekemiseen kuluu parhaimmillaan vain se aika, jonka pasta vaatii kypsyäkseen. Kastikkeen tekemistä nopeuttavat simppelit, vain muutaman raaka-aineen vaativat reseptit sekä valmiit Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi kastikkeet.
Preppaa edellisenä päivänä
Etätyöpäivän lounas syntyy näppärästi myös etukäteen prepaten. Valmista ruokaisa salaatti ja hyödynnä edellisenä päivänä kypsennettyä pastaa tai couscousia. Niin ikään nuudelikupit voi valmistella jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Kun nälkä sitten yllättää, lorauta keitettyä vettä kuppiin, odota muutama minuutti ja nauti. Myös kukkakaalikeiton ja fajitojen Mifu-kasvistäytteen voi valmistaa edellisenä iltana. Lounaalla lämmitys mikron kautta ja Delikaura®-toastit kylkeen. Kanaquesadillat voi valmistella jääkaappiin vaikkapa aamun kahvitauolla ja paistaa uunissa juuri ennen lounasta.
Viisi vinkkiä vikkelään lounaskokkailuun
- Jos lounas vaatii valmistuakseen kiehuvaa vettä tai lämmintä uunia, aloita lounaan valmistus laittamalla vesi kiehumaan tai uuni päälle. Veden ja uunin lämmetessä voit valmistella muita raaka-aineita.
- Nopeuta lounaskokkailuja paloittelemalla lounaan raaka-aineet jääkaappiin odottamaan jo edellisenä iltana tai aamun kahvitauolla.
- Käytä nopeasti kypsyviä kasviksia ja proteiineja, kokoa lounas nuudelin, couscousin, pastan tai leivän ympärille ja oikaise valmiilla kastikkeella, kermaviilidipillä tai maustetulla ruokakermalla.
- Varaa kotiin kypsiä papuja, linssejä ja kikherneitä sekä MSC-sertifioituja kalasäilykkeitä. Niistä saat helposti proteiinia pastoihin, salaatteihin ja keittoihin.
- Tee sunnuntairuoasta maanantailounas. Paahda reippaasti juureksia, keitä muutama ylimääräinen peruna tai säästä pala uunilohta salaattiin tai wrapin täytteeksi.