Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

10 arkiruokaa, jotka kokkaat helposti jouluvalmisteluiden lomassa 

Piparit uunissa, kuusi kaipaa koristelua ja lahjatkin vielä pakkaamatta? Nämä reseptit valmistuvat näppärästi alle puolessa tunnissa.  

Joulunalusviikot ovat ihanaa, pienten puuhien ja pikkujoulumenojen täyttämää aikaa. Arjen pyörittämisen lisäksi mieli täyttyy erilaisista jouluvalmisteluista, eikä arkiruoan tekoon välttämättä jaksaisi käyttää liikaa aikaa. Ruokahuolto helpottuukin kummasti, kun kokeilet näitä helppoja reseptejä, jotka voi kokata nopeasti myös joulukiireiden keskellä.

1. Cacio e pepe 

Roomalainen klassikkopasta cacio e pepe on täydellinen arkiruoka juuston ystävälle. Reilu rouhaisu pippuria takaa ruokaan juuri sopivan määrän pientä potkua. Vartissa valmis simppeli herkku hurmaa puhtailla mauillaan – tätä on pakko ottaa toinenkin annos!   

2. AURA broccoliinifrittata   

Kananmunat ovat kiireisen kokkaajan pelastus. Frittata, eli kotoisammin ilmaistuna uunimunakas, on helppo ja proteiinipitoinen ruokalaji arkeen. Tässä reseptissä munakas saa täytteikseen varsiparsakaalia ja AURA juustoa. Frittatan kaveriksi sopivat raikas vihersalaatti ja tuore leipä. 

3. Kalakorma  

Mausteisen intialaisen ruoan tekeminen ei vaadi välttämättä tuntien hauduttelua – valmiin kormakastikkeen avulla kokkailu onnistuu kotikeittiössä nopeasti, mausta tinkimättä. Parinkymmenen minuutin kalakorma saa ruokaisuutta pakastekalasta ja lisäväriä ja –makua kirsikkatomaateista ja vihreistä pavuista. Riisin kanssa nautittavaa ruokaa kannattaa tehdä vaikka tuplamäärä kerralla, sillä sen maku vain paranee jääkaapissa. 

4. Helppo gnocchivuoka 

Perunagnocchit ovat mitä mahtavin arjen apuri. Pehmeät pastapallerot maistuvat monenlaisten kastikkeiden kanssa, ja vuokaruokaan upotettuna niitä ei tarvitse edes keittää erikseen. Tässä reseptissä mozzarellalla päällystetyt gnocchit imevät itseensä runsaasti makua italialaisesta tomaattikastikkeesta.  

5. AURA gnocchipannu    

Gnocchit maistuvat myös kermaisen, pekonilla maustetun kastikkeen kanssa. Lisäväriä yhden pannun gnocchiruokaan tuo lehtikaali, makua syventää AURA®-juustomuru. Täyteläinen ruoka valmistuu parissakymmenessä minuutissa ja hurmaa syöjät täyteläisellä maullaan.  

6. Nopea bolognese  

Parin aineksen pikabolognese kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta. Usko pois – valmiin tomaattikastikkeen avulla bologneseen saa pitkään haudutetulta maistuvan maun alle puolessa tunnissa. Ruoan valmistaminen ei sipulin pilkkomisen ja pastan keittämisen lisäksi juuri muuta vaadi. Ihanan helppoa!

7. Nakkipasta   

Koko perheen suosikkiruoka nakkipasta pelastaa silloin, kun aikaa ruoanlaittoon on vain vartti. Ruskean kastikkeen tekemisestäkään ei tarvitse ottaa stressiä, sillä käyttövalmis kermainen ruskea kastike hoitaa asian kiireisen kokkaajan puolesta. Jos kaipaat pastalle vaihtelua, nakkikastike toimii mainiosti myös perunoiden tai vaikka muusin kanssa. 

8. Ranskalainen kanapata   

Kermainen kanapata on vikkelä pannuruoka, joka valmistuu alle puolessa tunnissa, mutta maistuu pitkään haudutetulta. Oliiveilla, herkkusienillä ja pinaatilla ryyditetty pata mehevöitetään crème fraîchella ja Dijon-sinapilla. Pata maistuu mainiolta niin perunan, riisin kuin tuoreen leivänkin kanssa.  

9. Juustoinen chilispagetti 

Vartin pikapasta, joka maistuu aivan ravintolassa tehdyltä? Kyllä kiitos! Mausteisen juustoinen chilispagetti on superhelppo arkiruoka, josta ei makua puutu. Koskenlaskija®-sulatejuustolla rikastettu valkosipulinen kastike valmistuu samalla, kun pasta kypsyy. Ateria viimeistellään lehtipersiljalla ja kunnon rouhaisulla mustapippuria. 

10. Helppo linssibolognese 

Tästä ei pastakastikkeen teko enää helpotu! Parin aineksen kasvisbolognese on täyttävä arkiruoka, jonka vaativin tekovaihe on porkkanan kuoriminen ja raastaminen. Kymmenessä minuutissa kypsäksi poreilevan bolognesen salaisuus on käyttövalmis tomaattikastike, jonka yrttinen maku vie ajatukset Italiaan.  

näillä onnistut

Ota keittiössä rennommin ja kokkaa maistuvia arkiruokia valmiiden kastikkeiden avulla.


Search