Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

10 helppoa arkiruokaa riisistä

Riisiruoat ovat mahtavia arjen pelastajia. Edullinen riisi sopii niin mausteisten kastikkeiden kaveriksi kuin erilaisiin pelti- ja vuokaruokiinkin. 

Basmatia, jasmiinia, pitkäjyväistä riisiä… riiseissä on mistä valita! Myös erilaisia riisiruokia on pilvin pimein. Paellat, bowlit ja intialaiset curryt tuovat kivaa vaihtelua arkeen, eikä valmistusaikakaan päätä huimaa. Kokeile myös helppoja arkirisottoja ja mehevää meksikonpataa.  

1. Broilerivuokaa hunajalla ja juureksilla  

Helppo ja edullinen broilerivuoka on näppärä valmistaa yhdessä vuoassa. Riisi, palsternakka ja porkkana kypsyvät vuoan pohjalla broilerin kanssa samaan aikaan. Ruokakerma ja kanaliemi takaavat ruoan mehukkuuden. Vuokaa voi tuunata omaan makuun sopivaksi lisäämällä riisin joukkoon kukkakaalia, parsakaalia, tuoreita tomaatteja, maustekastikkeita tai sitruunaa.

2. Helppo texmex-bowl  

Bowlit eli kulhoruoat ovat ihanan helppoja ja monipuolisia ruokia, sillä ne voi päällystää lähes millä tahansa itselleen mieluisilla täytteillä. Vegaaninen, Meksikon mauilla ryyditetty Nyhtökaura-bowl säilyy jääkaapissa hyvänä seuraavaan päivään, joten lounaan voi tehdä jääkaappiin jo edellisiltana valmiiksi odottelemaan. Ruoka viimeistellään tuoresalsalla eli pico de gallolla.

3. Klassikkorisotto   

Kouluajoilta tuttu jauheliharisotto tuo mieleen mahtavia makumuistoja. Maukas arkirisotto syntyy vaivattomasti yhden pannun taktiikalla noin puolessa tunnissa. Kotikokin versioon lisämakua tuovat tuoreet kirsikkatomaatit, basilika ja reilu loraus Koskenlaskija®-juustokastiketta.

4. Vegaaninen meksikonpata  

Mukavan mausteinen meksikonpata on valmisruokien kunkku, mutta pussin avaamisen sijaan meksikonpataa kannattaa kokeilla tehdä itse. Tässä vegaanisessa versiossa Nyhtökaura® ja mustapavut vastaavat padan täyttävyydestä, maissi ja lämpöä tuovat mausteet maukkaudesta. Avokado, miniluumutomaatit ja tuore korianteri kruunaavat makuelämyksen.

5. Helposti intialaista     

Voikana, butter chicken, murgh makhani… Rakkaalla herkkuruoalla on monta nimeä. Mausteisen lämmittävä, tomaattisen kermainen kanacurry valmistuu arkena puolessa tunnissa. Kastikkeen täyteläisyys saa voimansa voista ja syvän makunsa garam masala -maustesekoituksesta. Ruokaa kannattaa tehdä kerralla reilusti, sillä sen maku vain paranee jääkaapissa.

6. Biryanin pyörteissä   

Toinen arkeen sopiva intialaisruoka biryani on mahtava sekoitus paistettua riisiä, intialaisia mausteita ja MiFU suikaleita. Neilikan, kurkuman, kardemumman ja chilin sekoitus tuoksuu huumaavalta ja houkuttelee maistamaan. Ruoan viimeistelee raikas, mintulla maustettu jogurtti.

7. Paellaa pellillä    

Ei kerrota espanjalaisille – tämä versio paellasta kypsennetään nimittäin uunissa. Helppo uuniruoka yhdistää broilerin ja maukkaan chorizo-makkaran riisiin, kasviksiin ja sopivasti tuliseen kastikkeeseen, joka valmistuu superhelposti chilillä maustetusta ruokakermasta. Paellaan saa sujautettua aimo annoksen erilaisia kasviksia. Kokeile paprikan ja herneiden lisäksi vaikkapa broccoliineja tai tomaattia. 

8. Somen hitticurry    

Ikisuosikki kookoskana muuntuu tämän reseptin avulla kasvisversioksi. Ateria valmistuu valmiin currytahnan avulla puolessa tunnissa, joten se sopii hyvin myös arkeen. Pehmeät suikaleet marinoidaan ennen paistoa samoilla mausteilla kuin kastike, jotta ne imevät itseensä mahdollisimman paljon täyteläistä makua. Somevaikuttajien hittiresepti tarjoaa mahdollisuuksia myös maun tuunaamiseen. Keltaisen currytahnan voi vaihtaa vihreään tai punaiseen, ja erilaisia kasviksia kokeilemalla currysta saa juuri oman maun mukaista. 

9. Paistettua riisiä  

Paistettu riisi on mahtava hävikinestäjä, sillä siihen uppoavat niin edellispäivän riisinjämät kuin jääkaapissa majailevat kasviksetkin. Vegaaninen paistettu riisi saa houkuttelevan värinsä erivärisistä paprikoista ja kurkumasta. Mausteinen Nyhtökaura tuo ruokaan ripauksen Marokon makuja ja mukavasti proteiinia. 

10. Pellillinen helppoa ja hyvää  

Simppeli peltiruoka pelastaa kiireessä. Älä anna reseptin lyhyen raaka-ainelistan hämätä: makua nimittäin piisaa yllin kyllin! Myös valmistus on helppoakin helpompaa. Riisit, kanaliemi ja kerma pellille, broileri ja pakasteparsakaalit perään ja ruoka on valmis uuniin. Peltiä voi tuunata omaan makuun sopivaksi lisäämällä annokseen korianteria, tuoreita tomaatteja, maustekastikkeita tai limelohkoja.


Search