Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

5 + 1 kesäistä leivonnaista aurinkoisiin kahvihetkiin 

Helppo kesäpiiras

Nyt herkutellaan kotimaisilla marjoilla ja kirpsakalla raparperilla. Kokeile superhelppoa marjapiirakkaa, pyöräytä puutarhapavlova tai tee tiramisusta raikas kesäversio. 

Lomamoodissa helppous on valttia –  nämä herkut valmistuvatkin näppärästi muiden kesäpuuhien lomassa. 

Helppo kesäpiiras 

Kesän helpoin marjapiiras valmistuu tuossa tuokiossa valmiista voitaikinasta ja tuoreista marjoista. Valmistaikinan reunat kuorrutetaan rapealla raesokerilla, pohja paistetaan uunissa ja täydellinen alusta kesän marjoille on valmis! Piirakka täytetään juuri ennen tarjoilua kuohkealla rahkavaahdolla ja omilla lempimarjoilla. Erityisen juhlavan piiraasta saa viimeistelemällä sen syötävillä kukilla. 

Baskimaan juustokakku 

Kahviloiden vitriineihin viime vuosina ilmestynyt Baskimaan juustokakku on pohjoisespanjalainen perinneherkku, joka on helppo tehdä myös kotona. Tummanruskeaksi paahtunut pinta ja kermaisen pehmeä sisus ovat vastustamaton yhdistelmä, jota tekee mieli ottaa toinenkin pala. Kesällä juustokakku maistuu aivan erityisen makoisalta tuoreiden marjojen kanssa.  

Limoncellomisu 

Kesähelteillä tiramisukin muuttuu auringonkeltaiseksi. Limoncellolla maustettu tiramisu maistuu upean raikkaalta ja sopii aikuisten herkkuhetkeen. Kirpeän makeaa likööriä lorautetaan tähän leivonnaiseen tupla-annos: täyteläinen mascarponevaahto saa limoncellosta sopivan pirteän potkun, ja juomaa käytetään myös savoiardi-keksien kostuttamiseen. Limoncellomisun alkoholiton versio onnistuu korvaamalla kostutuksessa käytetty limoncello sitruunamehusta, sokerista ja vedestä tehdyllä liemellä sekä jättämällä liköörin pois täytteestä.  

Puutarhapavlova 

Kotimaiset marjat hemmottelevat herkuttelijoita koko kesän. Alkukesän mehevien mansikoiden jälkeen päästään nautiskelemaan vadelmista, mustikoista, herukoista ja puolukoista. Puutarhapavlova on mainio leivonnainen kaikkiin kesän kahvipöytiin, sillä sen täytteiksi sopivat mitkä tahansa tuoreet marjat. Marenkipohjan hauska pilkutus syntyy kuivatusta marjajauheesta, jonka voi valita oman maun mukaan vahvistamaan tuoreiden marjojen makuja.   

Mustikkapiirakkamutakakku 

Marjapiirakat ovat joka kesän odotetuimpia leivonnaisia ja niitä löytyykin joka makuun aina pullapohjaisista perinteisistä piirakoista vähän modernimpiin torttuihin. Mustikkapiirakkamutakakku on hauska yhdistelmä mummon marjapiirakkaa ja mehevää mutakakkua. Tuhti valkosuklainen kakku maistuu erityisen mainiolta vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.  

Mascarpone-raparperipiirakka 

Tämä raparperipiirakan ja juustokakun yhdistelmä vie kielen mennessään! Pehmeä mascarpone on loistava makupari kirpeälle raparperille ja makeille mansikoille. Uunissa lempeässä lämmössä leivinpaperin alla kypsäksi muhiva piiras koristellaan valmiilla kinuskikreemillä. Piirakka onnistuu helposti myös gluteenittomana versiona, kun pohjan vehnäjauhon korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella.


Search