Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

5 + 1 syksyn parasta leivontareseptiä 

Leipoessa arjen kiireet ja lähestyvä talven pimeys unohtuvat tyystin. Näiden reseptien avulla tuot iloa ja valoa syksyyn!

Keittiössä puuhailu on mukavaa niin yksin kuin porukallakin. Uunituoreet, rakkaudella leivotut herkut ovat erinomainen syy kerääntyä kahvipöydän ääreen muistelemaan kesää ja nauttimaan syksyisten päivien hämärtymisestä.

Leipominen ei onneksi vaadi suuria suunnitelmia tai mittavia valmisteluita arkenakaan, kun otat avuksi mascarponen, maustetut tuorejuustot, rahkat ja kreemit, jotka mahdollistavat leipomisen myös silloin, kun aikaa on vain vähän.

1. Raikkaan marjaisaa   

Tästä ei pehmeän pullapitkon tekeminen enää helpotu! Vuoassa paistettu, raikkaalla marjakreemillä ja mehukkailla mustikoilla täytetty pitko leivotaan valmiista pullataikinasta. Ihanan syksyinen herkku säilyy mehevänä useamman päivän, joten voit viipaloida siitä palasia mukaan niin viikonlopun eväsretkille kuin työpaikan kahvihetkiä ilahduttamaan.

2. Suloisen suklaista

Ilottele keittiössä ja tee tiramisu vuoan sijaan tällä kertaa pehmeän suklaakeksin päälle. Leivo helppoja, pikakahvijauheella maustettuja suklaakeksejä herkun pohjaksi ja kuorruta tiramisutyyliin mascarponevaahdolla. Viimeistele kunnon kaakaojauhopilvellä. Nämä trendiherkut sopivat mainiosti myös tulevan juhlakauden pirskeissä tarjottaviksi!

3. Makeaa ja maanläheistä

Luumujen pehmeä makeus hellii syksyistä mieltä myös satokauden päätyttyä, kun leivonnassa käyttää ihanan täyteläistä luumu-kanelirahkaa. Tumma, siirappinen fariinisokeri ja kaneli tuovat luumun rinnalle myös  ensimmäisen aavistuksen lähestyvästä joulusta. Täyteläinen voikreemi viimeistelee helpon, mutta sitäkin herkullisemman peltipiirakan.

4. Koukuttavan kinuskista 

Kääretorttu on taas in! Mummolan kahvipöydästä tuttuun herkkuun saa helposti uutta mainiota makua fariinisokerin ja kardemumman avulla. Kääretortun kierteistä paljastuu täyteläinen marjavaahto, joka valmistuu superhelposti marjakreemin ja kermavaahdon yhdistelmästä. Leivonnaisen pinta hunnutetaan kinuskilla ja koristellaan syksyisillä marjoilla.

5. Kermaisen kesäkurpitsaista 

Mausteisen mehevän porkkanakakun suloinen sisko eli kesäkurpitsakakku päällystetään tässä reseptissä piparkakkutuorejuustolla. Kakku on täydellinen arkiherkku, eikä sen valmistamiseen tarvita edes sähkövatkainta. Kardemumma ja kaneli, tuorejuusto, smetana ja pähkinärouhe tekevät vuokakakusta täydellisen lohtuleivonnaisen synkempiinkin syysiltoihin.

+ 1 Kun mieli kaipaa jo vähän jotain jouluista

Aavistus kardemummaa, piparkakunmakuista tuorejuustoa, tuoreita luumuja ja omenahyveestä tuttu rapean kaurainen pinta – voiko olla parempaa reseptiä siirtyä sadonkorjuuajasta joulunodotukseen? Klassinen murupiirakka valmistuu tuossa tuokiossa ja maistuu niin arkena kuin viikonlopun herkkuhetkissäkin.


Search