Gnocchit pelastavat, kun aikaa on vain vähän
Pehmeän perunaisista gnoccheista saa tehtyä nopeasti maukkaita ruokia, jotka maistuvat niin arkena kuin viikonloppunakin. Gnoccheista valmistat vähällä vaivalla helppoja vuokaruokia, gratiineja ja pikaisia pannuruokia.
Nopeus on miedon ja miellyttävän maun lisäksi yksi gnocchien parhaista puolista. Tuoregnoccheja ei tarvitse keittää, joten pannulla pyöräytetyt pastapallerot kypsyvät kastikkeessa parhaimmillaan alle vartissa ja imevät itseensä runsaasti lisämakua.
Gnocchit voi tehdä alusta alkaen itse keitetyistä perunoista tai muista juureksista ja vehnäjauhoista. Helpommalla kuitenkin pääsee, kun pikku pyörylät ostaa valmiina kaupasta. Gnoccheja löytyy sekä kylmäkaapista tuorepastojen vierestä että kuivapastojen joukosta. Kuivana myytävät gnocchit säilyvät pitkään hyvinä kuivakaapissa ja ovat helppo hätävara arkeen.
Pirteän sitruunaista: gnocchi limonello
Kutsuvan keltaiset sitruunagnocchit piristävät pimeämpääkin arki-iltaa. Nopea pannuruoka on saanut inspiraationsa hittipasta pollo limonellosta. Tähän versioon lisäruokaisuutta tuovat valkoiset pavut. Ruoka maistuu mainiolta sellaisenaan ja toimii hyvin myös lisukkeena.
Väriä lautaselle: nopea gnocchi-kaaligratiini
Kukkakaaligratiini on valuvan juustoinen kasvisherkku, joka toimii gnoccheilla ryyditettynä myös kokonaisena ateriana. Ruoka syntyy superhelposti ilman aikaa vievää pilkkomista, kun hyödynnät pakastealtaan antimia. Vuoka viimeistellään ripauksella currymaustetta ja Koskenlaskija-juustokastikkeella.
Vain muutamasta raaka-aineesta: helppo gnocchivuoka
Tämän mehevän tomaattisen ruoan salaisuus piilee valmiissa tomaattikastikkeessa. Tuorejuustoa, tomaattia ja basilikaa sisältävä arjen luottotuote tekee ruoasta maukkaan ilman sen kummempia kikkailuja. Lisää mukaan pari palloa mozzarellaa ja viipaloitua tomaattia, ja saat vuoan sujautettua uuniin muutamassa minuutissa. Älyttömän helppoa ja nopeaa!
Mehevän täyteläistä: Imanin ja Leenan kermaiset tomaattignocchit
Tässä ohjeessa ei ole tarvetta edes veitselle – vartissa valmis kermainen gnocchipannu valmistuu nimittäin pari purkkia avaamalla ja sekoittelemalla. Työläin vaihe on parmesaanin raastaminen. Ruoka viimeistellään tuoreella basilikalla. Gnocchien joukkoon voi myös kipata pussillisen babypinaattia tai repiä rennosti päälle pallon mozzarellaa tai burrataa.
Juustoisen pippurista: Koskenlaskijan pippuriperunat
Juuston ja pippurin koukuttavan hyvä yhdistelmä on tuttu monista italialaisista klassikkoruoista. Tämä resepti oikoo mutkia sulatejuustolla, joka muuntuu kerman kanssa ihanan helpoksi juustokastikkeeksi. Ruoka viimeistellään tuoreella salvialla ja reilulla rouhaisulla pippuria.
Sopivan mausteista: gnocchi-tuoremakkaravuoka
Mausteisilla tuoremakkaroilla saa ruokiin helposti pientä lisäpotkua. Gnocchivuokaan makua tuovat myös tuore timjami, valkosipuli ja voimakas cheddarjuustoraaste. Pirteän punaisen värin takaavat kokonainen rasiallinen kirsikkatomaatteja sekä punasipuli.
Homejuuston ystävälle: AURA gnocchipannu
Sopivan suolainen pekoni, tuore lehtikaali ja vahvan makuinen AURA® muodostavat herkullisen makuyhdistelmän, joka on herkkua etenkin homejuustoa rakastaville. Kuohukerma miedontaa makuja juuri sopivasti niin, että gnocchipannu maistuu myös voimakkaisiin makuihin tottumattomammalle.
Pienemmälle porukalle: Mustaleima-gnocchit mikrossa
Jos syöjiä on vain kaksi tai aikaa vain vartti, voi gnocchit valmistaa helposti myös mikrossa. Mehevässä vuokaruoassa maistuvat juusto, pinaatti ja sitruuna. Raaka-aineet kerrostellaan mikronkestävään vuokaan, ja ruoka valmistuu alle vartissa.
Tiesitkö?
Italialaisilla on gnoccheille jopa oma juhlapäivä, Venerdì Gnocolar. Juhlaa vietetään Veronassa yleensä laskiaistiistaita edeltävänä perjantaina. Päivän keskipisteenä on “Papà de Gnoco” eli “Gnocchien isä” -hahmo, joka kantaa kädessään jättimäistä haarukkaa. Tapahtumaan kuuluu myös gnocchien syöminen, ja monet ravintolat tarjoavat erityisiä gnocchi-annoksia.