Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Grillaa vielä nämä! Tässä loppukesän 10 herkullisinta grillausreseptiä 

Grillikesä ei ole ohi ennen ensilumien tuloa. Jatka siis kesän herkutteluita ja testaa nämä kymmenen hittireseptiä. 

Sesongin parhaita kasviksia, kanaa ja mehevää lihaa – loppukesästäkin löytyy vaikka mitä grillattavaa!

1. Grillattu sydänsalaatti ja lipstikkamajoneesi  

Kotimainen sydänsalaatti on elokuussa rapeaa ja napakkaa, mikä tekee siitä mahtavan kasviksen grilliin. Sydänsalaatista saakin nopeasti raikkaan lisukkeen mille tahansa aterialle. Puolita salaatit, sipaise päälle öljyä ja aseta hetkeksi kuumaan grilliin. Grillaa samalla myös sitruunanpuolikkaita, joiden mehusta saat salaatille kivaa lisäraikkautta. Lipstikkakastike ja salaattijuustomuru viimeistelevät ruoan.  

2. Jogurttikana 

Valkosipulisessa jogurttimarinadissa pyöritelty kana on näppärä grillattava myös arkena, sillä pieneksi leikatut kananpalaset kypsyvät vartaissa nopeasti. Kana kannattaa ehdottomasti laittaa marinoitumaan jo edellisenä iltana. Mitä pidempään liha saa marinoitua, sen pehmeämpää ja mehukkaampaa siitä tulee.  

3. Maissiribsit 

Haukkaa annos auringonvaloa ja laita grilliin kullankeltaisia kotimaisia maisseja. Ribseiksi leikatut maissit pehmenevät grillissä nopeasti, ja niiden luontainen makeus korostuu, kun pinnan paahtaa reippaan ruskeaksi. Cajun-voilla silattujen ribsien kanssa maistuu mausteinen tuorejuusto, joka valmistuu helposti vain kolmesta raaka-aineesta. 

4. Kreikkalaiset burgerit 

Jos kesällä on tullut kokkailtua paljon perusburgereita, kannattaa ehdottomasti kokeilla myös hampurilaisia välimerelliseen tyyliin. Ihanan mehevä salaattijuustosta tehty pihvi, marinoidut vihannekset sekä sitruunamajoneesi muodostavat yhdessä koukuttavan kokonaisuuden. Rapea salaatti ja rouskuvat versot viimeistelevät makuelämyksen. 

5. Grillattu kaali ja sinappismetana  

Raikas kotimainen kaali on mainio vaihtoehto grilliin myös loppukesästä. Mehevän ja suhteellisen miedon kasviksen pariksi sopivat vahvatkin maut. Tässä reseptissä kaali paritetaan helpon sinappisen smetanakastikkeen sekä rapsakaksi paahdetun ilmakuivatun kinkun kanssa.

6. Tomahawk-pihvi ja limekastike

Tomahawk-pihvi eli noin kilon painoinen luullinen naudanlihapihvi on grillilihojen kuningas. Näyttävän ruokalajin valmistukseen kannattaa varata jonkin verran aikaa, jotta lihasta tulee mehevää. Lopputulos palkitsee syöjät takuuvarmasti, kun varaat lihan kanssa tarjolle raikasta limekastiketta ja muutaman maukkaan lisukkeen.

7. Grillattu munakoiso 

Suomalaisen munakoison satokausi kestää kesäkuusta syyskuulle, ja loppukesä onkin parasta aikaa kokkailla erilaisia munakoisoruokia. Munakoisojen tiiviin lihamainen koostumus tekee niistä erityisen hyviä grillattavia. Kokonainen munakoiso päällysteineen on riittoisa kasvispääruoka eikä kaipaa lihaa kaverikseen. Tässä reseptissä munakoisot päällystetään välimerellisellä salaattijuustotahnalla. 

8. Grillijuusto-panzanella 

Punaposkiset tomaatit ovat loppukesästä parhaimmillaan. Auringon kypsentämät mehukkaat kirsikkatomaatit sopivat erityisen hyvin italialaiseen panzanella-salaattiin. Grillijuustolla, paistetulla broilerilla ja raikkaalla jogurttikastikkeella kruunattu ruokaisa salaatti on maistuva lounas, joka vie ajatukset Toscanaan.

9. Rapeat kesäkurpitsarullat 

Kesäkurpitsaa kannattaa hyödyntää mahdollisimman monipuolisesti kesäkurpitsakauden ollessa kuumimmillaan. Kesäkurpitsasta saa tehtyä helposti rullia, kun sen siivuttaa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi suikaleiksi ja pehmentää grillissä. Täytteeksi sopivat esimerkiksi ilmakuivattu kinkku ja Salaneuvos® Cheddar.

10. Grillatut nduja-perunat 

Trendikäs nduja-salamitahna on mahtava makupari miedoille perunoille. Tulisella tahnalla maustetut potut toimivat hyvänä lisukkeena esimerkiksi grillatulle lihalle, munakoisolle tai kanalle. Perunoiden kypsennys onnistuu grillissä näppärästi metallisessa uunivuoassa. 


Search