Siirry sisältöön
Sesonki

Halloween-juhlien tarjoilut aikuiseen makuun 

Aikuisten halloween-juhlissa panostetaan rentoihin ja jaettaviin herkkuihin, joissa maistuvat syksyiset maut.  

Jos kaipaat halloweenina vaihtelua ja astetta hillitympiä vaihtoehtoja haamumuffinsseille, hirviömokkapaloille ja mustekalan muotoisille pizzoille, tee syksyinen kattaus runsaista ruoista, joista riittää jaettavaa isommallekin porukalle.  

Halloweenin päätähti on näissäkin juhlissa oranssiposkinen kurpitsa, joka höystää niin salaatteja, naposteltavia kuin jälkiruokiakin. Kaikki menun ruokalajit sopivat pienillä viilauksilla myös kasvissyöjille, mikä vähentää juhlastressiä entisestään. Tummasävyinen kattaus, pimeään iltaan valoa tuovat lyhdyt ja kynttilät sekä syksyiset värit koristeissa viimeistelevät illan tunnelman. 

Ruokaisat salaatit 

Kata juhlapöytään useampi salaatti, joista vieraat saavat koota itselleen mieluisan annoksen. Loppusyksyn salaateissa maistuvat raikkaat kasvikset, kotimaiset juurekset sekä satokauden kuningatar kurpitsa. Kylmään säähän sopii erityisen hyvin paahdetuista porkkanoista kasattu lämmin porkkanapelti, joka viimeistellään kirpsakalla kastikkeella ja salaattijuustomurulla. Salaattijuusto tuo sopivaa suolaisuutta myös kurpitsasalaatin jogurttikastikkeeseen, jonka päälle kasataan keko paahdettuja kurpitsalohkoja, lehtikaalia ja pähkinöitä. Kanattoman caesarsalaatin juju piilee mureissa Gold&Green-suikaleissa, jotka tuovat rapeaan salaattiin lisäruokaisuutta ja mainiota suutuntumaa. Kotitekoisen salaatinkastikkeen maku on vertaansa vailla, ja kasvissyöjille sopivan version siitä saa korvaamalla reseptin anjovisfileet ruokalusikallisella kapriksia.

Koukuttavan hyvät naposteltavat 

Salaattien kanssa maistuvat täyttävät leivät ja voimakkaalla juustolla maustetut tryffeliranskalaiset. Ravintoloiden listoilla viime vuosina villinneet tryffeliranskikset on ilahduttavan helppo tehdä myös kotona. Kiertoilmauunissa herkullisia perunoita saa tehtyä tarpeeksi ison satsin kaikille juhlijoille. Pottuja kannattaa ehdottomasti tehdä iso määrä muutenkin, sillä ne menevät takuulla parempiin suihin! Uunissa voi samalla lämmittää myös valkosipulivoilla voideltuja korealaisia juustosämpylöitä sekä mehevän juustoisia kurpitsaleipiä. Lämpimät leivät maistuvat mainioilta myös hieman jäähtyneinä, ja niistä on iloa pitkälle juhlailtaan. 

Syksyiset jälkiruoat 

Halloween-juhlien jälkkäripöytä on tulvillaan syyssesongin makuja. Ihanan simppelit mutta sitäkin maukkaammat jälkiruokavaihtoehdot hurmaavat vieraat. Uunipäärynät valmistuvat tuossa tuokiossa, kun peset ja halkaiset päärynät valmiiksi jääkaappiin odottelemaan h-hetkeä. Halkaistut päärynät paahdetaan pikaisesti uunissa AURA juuston, viikunahillon, tuoreen timjamin ja hunajan kanssa. Kaikkien juhlien suosikkijälkiruoka juustotarjotin hurmaa myös halloweenina. Muussaa juustojen kaveriksi hapankirsikoista ja kohmeisista kotimaisista vadelmista raikas hilloke, joka syntyy parissa minuutissa ilman keittämistä. Juhlatarjoilut kruunaa amerikkalaistyylinen pumpkin pie eli samettinen kurpitsapiirakka, joka tarjoillaan kermavaahdon kera. Piirakka on nopea tehdä kaupan valmiista kurpitsasoseesta ja pakastealtaan piirakkataikinasta. Jos kaiverrat juhlien koristeeksi kurpitsalyhtyjä tai muista ruokalajeista jää yli paahdettua kurpistaa, voi kurpitsasoseen surauttaa helposti myös itse.  


Search